Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Πιθανή η επαναδιαπραγμάτευση της μείωσης των συντάξεων εάν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Μαντάς: Πιθανή η επαναδιαπραγμάτευση της μείωσης των συντάξεων εάν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα
Τα μεσοπρόθεσμα γράφονται και ξαναγράφονται κάθε χρόνο υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως είναι πολύ πιθανό να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, εφόσον δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μαντάς τόνισε ότι «η παραμονή ή όχι του ΔΝΤ είναι κρίσιμος παράγοντας» για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των προβλεπόμενων από 1ης Ιανουαρίου του 2019 περικοπών στις συντάξεις..
«Σε κάθε περίπτωση, στον χρόνο που θα είναι κατάλληλος και με βάση και την πορεία της οικονομίας και πιο ειδικά την πορεία του ΕΦΚΑ -του κοινωνικού ασφαλιστικού μας συστήματος - σε όλη αυτή τη διαδικασία, νομίζω ότι είναι αντικειμενικό να ξαναδούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις.
Άλλωστε τα μεσοπρόθεσμα γράφονται και ξαναγράφονται κάθε χρόνο, έτσι είναι υποχρέωση της χώρας μας, όπως και όλων των άλλων χωρών, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για εμάς» υποστήριξε ο κ.Μαντάς, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφίσει κάποιος βουλευτής από την πλευρά της συμπολίτευσης το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δ’ αξιολόγησης.
«Το λέω με κατηγορηματικό τρόπο και θα φανεί σε λίγες μέρες αυτό.
Βεβαίως προβληματισμοί για την επόμενη μέρα, όχι μόνο υπάρχουν, αλλά θα είναι και το αντικείμενο πολλών συζητήσεων και επεξεργασιών, όταν την 21η Ιούνη θα έχουμε μία πλήρη εικόνα του πού βρισκόμαστε, διότι φαντάζομαι ότι μέχρι τότε θα έχουμε και τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους» είπε ο κ.Μαντάς, εκτιμώντας πως το ΔΝΤ θα έχει έναν ρόλο τεχνικού συμβούλου.
«Το ΔΝΤ, με βάση τη σχέση του με το πρόγραμμα, το δάνειο που έχουμε, θα έχει έναν ρόλο τεχνικού συμβούλου.
Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα είναι πιθανά ισοδύναμο με αυτό που συνέβαινε παλαιότερα.
Στη λειτουργία των θεσμών πολλές φορές το ΔΝΤ έβαλε βέτο και επέβαλε μέτρα και προτάσεις που οπωσδήποτε δεν μας βρίσκουν σύμφωνους [...]
Τέτοιου είδους ρόλο δεν μπορεί να έχει στη νέα περίοδο το ΔΝΤ, εάν δεν μείνει στο πρόγραμμα και όπως όλα δείχνουν, καθώς δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες, δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα από το ΔΝΤ» είπε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης