Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το Σκοπιανό, δεν έχει κλείσει κανένα όνομα

Αμανατίδης: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το Σκοπιανό, δεν έχει κλείσει κανένα όνομα
Δεν υπάρχει καμία σαλαμοποίηση της συμφωνίας, να πάψει να ακροβατεί η ΝΔ είπε ο κ.Αμανατίδης
Την θέση ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το Σκοπιανό μέχρι στιγμής και ότι δεν έχει κλείσει κανένα όνομα διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης.
«Υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο μεριές για να λυθεί το ζήτημα.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα με τη δέουσα προσοχή και με ευθύνη και υπάρχει και μία πολύ θετική εξέλιξη, η εκκλησιαστική πτυχή του θέματος, η οποία μπήκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ. Αμανατίδης, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα το αίτημα της εκκλησίας των Σκοπίων να μετονομαστεί από «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία-Αρχιεπισκοπή Οχρίδας» σε Αρχιεπισκοπή Αχρίδων.
«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποδέχθηκε την αίτηση, την οποία θα εξετάσει.
Η εκκλησία των Σκοπίων ζητά να λυθεί το ζήτημα, την επαναφορά στην κανονικότητα, με το όνομα Αρχιεπισκοπής Αχρίδων» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο φεύγει το «Μακεδονία» από την ονομασία της Εκκλησίας των Σκοπίων.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, είναι αυτό που ζητούσε και η Εκκλησία της Ελλάδος και άρα η εκκλησιαστική πτυχή του ζητήματος οδεύει προς τη λύση» είπε ο κ.Αμανατίδης, υπογραμμίζοντας πάντως πως δεν έχει κλείσει ακόμα τίποτα.
«Δεν έχει κλείσει κανένα όνομα.
Το έχει πει και ο Πρωθυπουργός.
Είναι ένα σύνολο ζητημάτων, που θα κλείσουν ως πακέτο.
Από την άλλη μεριά, χρονοδιαγράμματα και βήματα είναι άλλο πράγμα, σαλαμοποίηση όμως με την έννοια ότι τώρα λύνεται το ονοματολογικό, ύστερα το άλλο, ύστερα το άλλο, αυτά πάνε σε μια συνολική συμφωνία, καμία σαλαμοποίηση.
Η ΝΔ να πάψει να ακροβατεί, ο χρόνος της ακροβασίας της τελειώνει.
Να μην βιάζονται, κάποιοι ψαρεύουν σε θολά νερά» υποστήριξε ο κ.Αμανατίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης