Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Αφήγημα εκτός πραγματικότητας τα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο

Ανδρουλάκης: Αφήγημα εκτός πραγματικότητας τα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο
Αναγκαία η εθνική συνεννόηση λόγω των πολιτικών κρίσεων σε Ιταλία, Τουρκία τόνισε ο κ.Ανδρουλάκης
Την θέση ότι τα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια που υποστηρίζει η κυβέρνηση είναι ένα πολιτικό αφήγημα εκτός πραγματικότητας διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η εθνική συνεννόηση, όπως δείχνουν και οι πολιτικές κρίσεις σε Ιταλία, Τουρκία.
«Η Ελλάδα πάνω απ’ όλα έχει ανάγκη από την ορθή διαχείριση του δημόσιου διαλόγου.
Δυστυχώς, συνεχίζεται μια κουλτούρα απόλυτης δημαγωγίας στο πολιτικό σύστημα και ο κ. Τσίπρας έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτό» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του «Ε» ο κ.Ανδρουλάκης.
Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ.Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «η βασική εθνική στρατηγική πρέπει να είναι να πάψουν οι γείτονες να μονοπωλούν τη λέξη Μακεδονία».
«Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η κυβέρνηση φέρει μια αξιοπρεπή πρόταση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, άρση του αλυτρωτισμού και erga omnes.
Αντί αυτών έφερε ως λύση τη Μακεδονία του Ιλιντεν που ενισχύει τον αλυτρωτισμό» τόνισε ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος επεσήμανε πως η συνεννόηση είναι απαραίτητη και για την οικονομία και συγκεκριμένα για το «πώς η χώρα θα αποκτήσει πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό και μέσω της αλλαγής του κράτους να υπάρξει δημοσιονομική σταθερότητα και δεύτερον πώς θα αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα του δημογραφικού».
Ως προς την «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο, είπε ότι είναι ένα «αφήγημα εκτός πραγματικότητας, καθώς η κυβέρνηση έχει προνομοθετήσει δύσκολα μέτρα, αιματηρές περικοπές στα εισοδήματα των πολιτών».
Πάντως, ο κ.Ανδρουλάκης παραδέχθηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει χάσει σε δυναμική, αν και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «αν κινηθούμε ριζοσπαστικά, προοδευτικά και συγκροτημένα μπορούμε να πάμε πολύ καλά στις εθνικές εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης