Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Παραμύθι της κυβέρνησης η δίκαιη ανάπτυξη και το τέλος των μνημονίων

Κουτσούμπας: Παραμύθι της κυβέρνησης η δίκαιη ανάπτυξη και το τέλος των μνημονίων
ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν στριμώξει Ελλάδα και ΠΓΔΜ υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ
Να μην πιστέψει ο λαός τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ζητά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος χαρακτήρισε παραμύθι τα περί δίκαιης ανάπτυξης και τέλους των μνημονίων.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κουτσούμπας ανέφερε ότι μόνο το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει και είχε καταθέσει ως πρόταση νόμου, από το 2016, κείμενο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την οποία όμως η κυβέρνηση δεν έφερε ποτέ για συζήτηση στη Βουλή.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι πρέπει να γίνει επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ και να υπογραφεί Εθνική Γενική ΣΣΕ που να κατοχυρώνει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.
Ως προς το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο κ.Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει τα αποτελέσματα του Eurogroup, βολιδοσκοπώντας ταυτόχρονα το πότε «θα την βολεύει προπαγανδιστικά, ώστε να υποκλέψει την ψήφο του ελληνικού λαού με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».
«Το παραμύθι περί δίκαιης ανάπτυξης και τέλους των μνημονίων θα λειτουργήσει έντονα τη χρονική περίοδο του Αυγούστου» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προώρων εκλογών το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2018,
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό ο κ.Κουτσούμπας είπε ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ «έχουν στριμώξει και την ελληνική κυβέρνηση και την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, η οποία έχει επιλέξει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
«Στη συνέχεια θα γίνουν συμβιβασμοί καθώς στοχεύουν σε συμφωνία.
Η συμφωνία δεν θα είναι σε όφελος των λαών.
Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το ζήτημα, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, ξεκινώντας, όχι από το όνομα, αλλά από την μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και την αποδέσμευση της Ελλάδας από αυτούς τους οργανισμούς.
Προϋπόθεση αποτελεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα με απάλειψη κάθε αλυτρωτισμού.
Κατόπιν αυτών ακολουθεί το θέμα της ονομασίας η οποία πρέπει να είναι με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό» υπογράμμισε ο κ.Κουτσούμπας.
Αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι «είναι απαράδεκτος οποιοσδήποτε συμψηφισμός» με τους 8 Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης