Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pyatt για συνάντηση Pompeo – Κοτζιά: Εξαιρετική η κατάσταση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ

tags :
Pyatt για συνάντηση Pompeo – Κοτζιά: Εξαιρετική η κατάσταση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ
Οι δύο ΥΠΕΞ συμφώνησαν να εγκαθιδρύσουν έναν ελληνοαμερικανικό στρατηγικό διάλογο σε τομείς – κλειδιά της συνεργασίας είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ
Στη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογο του M. Pompeo χθες στην Ουάσινγκτον αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, G. Pyatt, ο οποίος υποστήριξε ότι επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική κατάσταση των διμερών σχέσεων των δύο κρατών.
«Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, M. Pompeo και ο έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, συζήτησαν για την εξαιρετική κατάσταση των διμερών σχέσεων και συμφώνησαν να εγκαθιδρύσουν έναν ελληνοαμερικανικό Στρατηγικό Διάλογο (Strategic Dialogue) σε τομείς-κλειδιά της συνεργασίας των δύο χωρών» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο κ.Pyatt.
Σημειώνεται πως ο κ.Κοτζιάς θα συνεχίσει και σήμερα τις κρίσιμες επαφές του στις ΗΠΑ καθώς θα συναντηθεί με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, John Bolton.
Η συνάντηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς σε αυτήν εκτιμάται πως θα συζητηθούν θέματα τεράστια σημασίας και για τις δύο πλευρές, όπως ενεργειακά, εξοπλιστικά, Σούδα, Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, κοκ).
Σημειώνεται πως η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 22:00 ώρα Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης