Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Τα επιχειρήματα της ΝΔ για την ανάγκη εκλογών έχουν εξαντληθεί - Το φθινόπωρο του 2019 οι εθνικές εκλογές

Παππάς: Τα επιχειρήματα της ΝΔ για την ανάγκη εκλογών έχουν εξαντληθεί - Το φθινόπωρο του 2019 οι εθνικές εκλογές
H αξιωματική αντιπολίτευση είναι εγκλωβισμένη σε ένα δραματικό υπαρξιακό πολιτικό αδιέξοδο, αναφέρει ο Ν. Παππάς
Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2019 ξεκαθαρίζει ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ThessNews" της Θεσσαλονίκης.
Όπως ο ίδιος τονίζει, «τα επιχειρήματα της ΝΔ για την ανάγκη εκλογών έχουν εξαντληθεί και η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εγκλωβισμένη σε ένα δραματικό υπαρξιακό πολιτικό αδιέξοδο».
Ο κ. Παππάς υπογραμμίζει την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι «ανοιχτός στους πολλούς, υπέρ των πολλών» , ενώ αναφέρει ότι  «στόχος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε εκείνες τις συμμαχίες, σε όλα τα επίπεδα, που θα εγγυηθούν μια μακροχρόνια προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει σε αναγκαίες τομές.
Δυστυχώς, συχνά κάνουμε το λάθος να συζητάμε το θέμα των συμμαχιών, βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο αντί να ακούμε την κοινωνία».
Ακόμη, ο υπουργός τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι η καθιέρωσή της «θα ενδυναμώσει τη διαφάνεια και τις συνθέσεις σε μια πραγματική προγραμματική βάση».
Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς σημειώνει η σχετική διαδικασία μέσω του ΕΣΡ για τη χορήγηση 5 ή 6 αδειών και η καταβολή σημαντικού συνολικού τιμήματος «κατέρριψαν τις θέσεις όσων μιλούσαν για δυνατότητα δημοπράτησης απεριόριστου αριθμού αδειών και μη ανάγκης καταβολής τιμήματος εκ μέρους των σταθμών».
«Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί ζητούσαν απεριόριστες και "τζάμπα" άδειες"», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το πρόγραμμα κατασκευής των 11 μικροδορυφόρων, ο υπουργός αναφέρει ότι «θα έχει τεκμαρτά οφέλη και για την επιστήμη αλλά και για την καθημερινότητα των πολιτών σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι η ευφυής γεωργία και η ασφάλεια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης