Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Πακέτο το σπάσιμο της Β’ Αθηνών και η ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού

Σπυράκη: Πακέτο το σπάσιμο της Β’ Αθηνών και η ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού
Δεν έχουμε καμία αντίρρηση στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών είπε η κα.Σπυράκη
Την θέση ότι το σπάσιμο της Β’ Αθηνών και των μεγάλων εκλογικών περιφερειών θα πρέπει να συνοδεύεται από το δικαίωμα της χορήγησης ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού διατύπωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
Σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε το κόμμα της δεν έχει αντίρρηση στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.
«Η κυβέρνηση στη συνάντηση, των εκπροσώπων των κομμάτων με τον κ. Σκουρλέτη, επιμένει να θέτει ως αντικείμενο συζήτησης, το ζήτημα της κατάτμησης της Β’ Αθηνών και του Υπολοίπου μόνο, την ώρα που το θέμα αυτό για μας δεν υπάρχει.
Γιατί, εμείς το προτείναμε πρώτοι, εμείς τον Ιούλιο του 2016, καταθέσαμε τροπολογία στον εκλογικό νόμο, την οποία η Κυβέρνηση απέρριψε» υποστήριξε η κα.Σπυράκη, η οποία σχετικά με το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι καινούργιοι ψηφοφόροι αυτοί».
«Είναι ψηφοφόροι οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είναι άνθρωποι που είτε ζουν χρόνια εκτός Ελλάδος  είτε έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης.
Με πολύ εύκολο τρόπο, δηλαδή με την επαναβεβαίωση των εκλογικών καταλόγων στο εξωτερικό, θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να ψηφίσουν και οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν μειωμένες οικονομικές δυνατότητες, και δεν μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο να πεταχτούν για ένα Σαββατοκύριακο στην πατρίδα» είπε η κα.Σπυράκη.
«Έχει πολύ μεγάλη σημασία, να περάσει αυτός  ο νόμος.
Να περάσει η κατάτμηση της Β’ Αθηνών και του Υπολοίπου, εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση, αλλά και τα δύο μαζί.
Και τα δύο μαζί πακέτο.
Γιατί είναι η δεύτερη φορά που επιχειρούν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο.
Δεν θα αλλάζουν τον εκλογικό νόμο στη μέση της διαδρομής, κάθε φορά που η Κυβέρνηση έχει διαφορετικές διαθέσεις και αισθάνεται λίγο περίεργα εξ’ αιτίας των δημοσκοπήσεων» τόνισε η κα.Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης