Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Οι μειώσεις στις συντάξεις από 1/1/2019 θα αφορούν και αυτές κάτω των 1.000 ευρώ

Πετρόπουλος: Οι μειώσεις στις συντάξεις από 1/1/2019 θα αφορούν και αυτές κάτω των 1.000 ευρώ
Κανονικά οι περικοπές στις συντάξεις την 1/1/2019
Έρχεται «μαχαίρι» στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και όπως ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης,  Τ. Πετρόπουλος, οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.
Ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι θα γίνουν κανονικά οι περικοπές στις συντάξεις την 1/1/2019, καθώς  θα εφαρμοστεί ο ψηφισμένος νόμος με την πληρωμή του Δεκεμβρίου, ενώ τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και  θα τις βελτιώσουν και τον Δεκέμβριο θα γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι με τα ειδοποιητήρια των συντάξεων Νοεμβρίου πόσο θα κοπούν οι συντάξεις τους.
«Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ».
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων.
Ξεκαθάρισε δε, πως οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%, αλλά και ότι το 18% αφορά ποσοστό 25% με 30%  των συνταξιούχων.
Αναφορικά με τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις, ο υφυπουργός είπε ότι μαζί με τα εφάπαξ θα καταβληθούν μέχρι τον Αύγουστο, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης