Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη (ΝΔ):Είμαστε έτοιμοι για εκλογές χθες - Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο

Σπυράκη (ΝΔ):Είμαστε έτοιμοι για εκλογές χθες - Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο
«Δεν έχουμε καλάθι με δώρα, αλλά σοβαρό συγκροτημένο σχέδιο», τόνισε η Μ. Σπυράκη
Η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές χθες, τόνισε η εκπρόσωπος και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως η ίδια υπογράμμισε, «η Ελλάδα χρειάζεται επενδυτικό, όχι φορολογικό σοκ», «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, και για αλλαγή πολιτικής χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης.
Σημείωσε ότι με αυτή την κυβέρνηση και τις επιλογές της όσα έχουν υπογράφει και δεσμεύουν τη χώρα την επομένη πενταετία, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.
«Φεύγουν και κοροϊδεύουν τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι "χρειαζόμαστε ένας σοκ.
Και το σοκ δεν είναι φορολογικό όπως το περιέγραφαν πριν από λίγο οι συνομιλητές σας.
Το σοκ είναι επενδυτικό. Χρειαζόμαστε εκατοντάδες εκατομμύρια  που πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, για να μπορέσουμε να  ανακάμψουμε. Χρειαζόμαστε δισεκατομμύρια επενδύσεων και αυτό δεν μπορεί να το εγγυηθεί η σημερινή κυβέρνηση.
Εμείς το μπορούμε, γιατί ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα πρόσωπο εξαιρετικά αξιόπιστο στους διεθνείς συνομιλητές του.
Το μπορούμε γιατί η χώρα αυτήν την ώρα όπως διαμορφώνεται μπορεί να είναι ελκυστική αν το περιβάλλον σταθεροποιηθεί και αν αφαιρέσουμε την αβεβαιότητα από το τραπέζι".
Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές, απάντησε «και χθες.
Και όπως ξέρετε την Κυριακή έχουμε και εσωκομματικές εκλογές.
155.000 άνθρωποι ήρθαν να εγγραφούν ή ανανέωσαν την εγγραφή τους, έδωσαν τον οβολό τους -12 ευρώ.
Όπως ξέρετε, το καταστατικό μας απαγορεύει περαιτέρω δανεισμό, και το ποσό αυτό βοηθάει τη Ν.Δ. εντελώς διαφανώς.
Αλλά κυρίως, είμαστε αυτήν την ώρα που μιλάμε το μεγαλύτερο –επιτρέψτε μου να πω– κόμμα στην Ευρώπη το οποίο έχει εγγεγραμμένα μέλη, ενεργά μέλη, τα οποία διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην εσωκομματική διεργασία».  
Ακόμη, για τη δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη ότι θα μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ όταν γίνει πρωθυπουργός, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι «το έχει εξαγγείλει.
Αν έχει κάτι ο κ.  Μητσοτάκης αποφασίσει, είναι να μην μιλήσει κανένας από μας –πόσο μάλλον ο ίδιος-  με υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε.
Και κυρίως, εμείς δεν δίνουμε την αίσθηση ότι έχουμε ένα καλάθι από το οποίο θα βγάζουμε δώρα.
Εμείς έχουμε ένα σοβαρό, συγκροτημένο σχέδιο.
Αντίθετα η κυβέρνηση τώρα αφήνει να διαρρέουν σενάρια ενώ έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό 2,6 δις εισπράξιμα».
Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη, «είναι προφανώς άδικη και μη βιώσιμη η κατάσταση που διαμορφώνεται με τις συντάξεις.
Δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οι συνταξιούχοι, και αυτό αφορά όλη την οικογένεια, ο παππούς και η γιαγιά ενισχύουν όλη την οικογένεια», ενώ «χρειάζεται ανάπτυξη και δουλειές».
Όπως ανέφερε, «η κατάσταση που διαμορφώνεται με τις συντάξεις πέρα από το ότι είναι προφανώς άδικη, είναι και πολλές φορές μη βιώσιμη.
Οι άνθρωποι δηλαδή που καλούνται να ζήσουν με 400 ευρώ, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και εκτός των άλλων ξέρουμε όλοι ότι οι συντάξεις δεν αφορούν μόνο τους ανθρώπους που τις λαμβάνουν, αφορούν συνολικά την ελληνική οικογένεια: ο παππούς, η γιαγιά ενισχύει το εγγόνι, ενισχύει την οικογένεια για να επιβιώσει μέσα σε αυτήν την πολύ μεγάλη δυσκολία.
Ένας τρόπος υπάρχει, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση: Να δημιουργήσουμε δουλειές. Να αναπτύξουμε την οικονομία.
Με αυτήν την κυβέρνηση, με αυτές τις επιλογές, με όσα έχει αυτή η Κυβέρνηση υπογράψει -που πριν από λίγο συζητήσατε- και που δεσμεύουν τη χώρα την επόμενη πενταετία, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα.
Για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των εισφορών, να αυξήσουμε τις δουλειές, να αυξήσουμε τον πλούτο στην Ελλάδα, να μπορέσουμε να ξαναενισχύσουμε τους συνταξιούχους, ένας τρόπος υπάρχει: Να υπάρξει αλλαγή πολιτικής, και για να υπάρξει αλλαγή πολιτικής, πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση».
Κατά την ίδια, «είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση διαλύεται.
Είναι προφανές ότι ο συνεκτικός ιστός που τους κρατάει μαζί λιώνει. 
Είναι, λοιπόν, απαραίτητο -εκτός από το να φύγουν, που είναι ένα ρεύμα λύτρωσης- να ακούσουν οι πολίτες και τη δική μας πρόταση.  
Που δεν είναι άλλη από το ότι απευθύνεται συνολικά στην ελληνική οικογένεια.  
Δεν λέμε στον παππού ότι αύριο το πρωί θα του δώσουμε 100 ευρώ, τού λέμε όμως με συγκροτημένο σχέδιο ότι θα βρούμε δουλειά στο εγγόνι.
Γιατί το εγγόνι θα βρει δουλειά αν αναπτυχθούν τα σχέδια των επιχειρήσεων που αυτήν την ώρα είναι στο συρτάρι.
Το εγγόνι θα βρει δουλειά με τις επενδύσεις που προσκαλούμε.
Το εγγόνι θα βρει δουλειά με ένα σταθερό περιβάλλον, το εγγόνι θα βρει δουλειά, όπως πολύ καλά ξέρετε, αν μειωθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις και οι άνθρωποι ξέρουν τι μπορούν να προγραμματίσουν για την επόμενη πενταετία».
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «χρειαζόμαστε συνταγή κανονικότητας όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που παρουσιάζουν πολύ υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης απ’ ό,τι η Ελλάδα», λέγοντας πως «έχουμε συγκροτημένο σχέδιο».
Ακόμη, κατήγγειλε την πρόσληψη μόνιμων υψηλόβαθμων στελεχών του δημοσίου για τον έλεγχο του κράτους μετά τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ υπογράμμισε ότι για τη σταθεροποίηση της οικονομίας πρέπει να απομακρυνθεί η αβεβαιότητα από το τραπέζι.
Όπως είπε, "η  κυβέρνηση, αυτές τις μέρες, επιχειρεί να προχωρήσει στην πρόσληψη μονίμων υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοσίου χρησιμοποιώντας κριτήρια που δείχνουν ότι προτιμά τους δικούς της ανθρώπους.
Μοριοδοτεί  δηλαδή τους υπάρχοντες γενικούς και ειδικούς γραμματείς.
Γιατί το κάνει;
Για να φτιάξει ένα μηχανισμό για να ελέγχει το κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μετά τη διακυβέρνησή τους και γιατί έχουν πολλά ακόμα ρουσφέτια να τακτοποιήσουν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης