Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τη συντριβή στις εκλογές ότι και αν κάνει

Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τη συντριβή στις εκλογές ότι και αν κάνει
Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι με την εκλογή της ΝΔ θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος είπε η κα.Σπυράκη
Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση ότι και αν κάνει, δεν θα αποφύγει τη συντριβή στις επόμενες εθνικές εκλογές διατύπωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη με αφορμή τη συζήτηση για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών.
«Εμείς πολύ έγκαιρα και θεσμικά φέραμε στη Βουλή την πρόταση της διαίρεσης της μεγάλης περιφέρειας, της τεράστιας περιφέρειας της Β’ Αθηνών, μαζί με την ψήφο των αποδήμων.
Είναι προφανές ότι αυτή η Κυβέρνηση τότε δεν ασχολήθηκε καν, γιατί απλώς δεν είχε καμία λογική να προχωρήσει στη διαίρεση της Β’ περιφέρειας Αθηνών.  
Τώρα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποφύγει τη συντριβή.
Ένα είναι σαφές: ότι τη συντριβή δεν την αποφεύγει.
Όλα τα άλλα θα ειπωθούν στην ώρα τους.
Εργαλειοποιεί τα πάντα.
Εργαλειοποιεί τον εκλογικό νόμο για τις εθνικές εκλογές δημιουργώντας αστάθεια και ακυβερνησία, με την προσπάθειά της να επιβάλει απλή αναλογική» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Σπυράκη, τονίζοντας ότι «ο κ.Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι με την εκλογή μας ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει».
Επιπλέον, η κα. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επιχειρώντας τη μεταφορά τους, επιχειρώντας την απλή αναλογική και στους δήμους -που σημαίνει απόλυτη ακυβερνησία και εκεί.
«Κάνουν τα πάντα για να κάψουν το γήπεδο το οποίο θα παραλάβουμε.
Τους προειδοποιούμε ότι ούτε θα τους επιτρέψουμε να κάψουν το γήπεδο και, κυρίως, τους προειδοποιούμε ότι τη συντριβή δεν θα την αποφύγουν.
Εμείς φέραμε την πρότασή μας συνδεδεμένη με την ψήφο των αποδήμων.
Και τότε - όπως πολύ καλά θυμίσατε - δεν το συζήτησαν καν, γιατί τότε ο μοναδικός τους στόχος δεν ήταν κανένας άλλος από το να διατηρήσουν την εξουσία.
Τώρα που φεύγουν, κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τη συντριβή.
Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα, εφόσον έρθουν, με τα χαρακτηριστικά που έρθουν, θα ειπωθούν στην ώρα τους.
Όταν κερδίσουμε τις εκλογές θα επαναφέρουμε και την πρόταση για την ψήφο των αποδήμων, η οποία είναι και μια από τις προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη» υποστήριξε η κα.Σπυράκη, η οποία αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα στη Βουλή οι κ.κ. Μητσοτάκης - Καραμανλής.
«Μια και μιλάμε για αυτά τα ζητήματα, να σας πω ότι τα ελληνοτουρκικά ήταν και ένα μέρος της συζήτησης που έγινε πριν από λίγο ανάμεσα στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον πρώην Πρωθυπουργό τον κ. Κώστα Καραμανλή.
Η συνάντηση έγινε εδώ στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, είναι μια από τις συχνές συναντήσεις που κάνει ο κ. Καραμανλής με τον κ. Μητσοτάκη, και έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι έγινε μετά την επίσκεψη που έκανε ο κ. Καραμανλής στη Θράκη.
Έκανε μια τριήμερη επίσκεψη στη Θράκη και σήμερα ήρθε εδώ στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να τον ενημερώσει και για τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης» τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης