Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Προεκλογική περίοδο θα έχουμε από τον Αύγουστο – Θα δούμε εάν θα διαρκέσει 3 ή 13 μήνες

Κύρτσος: Προεκλογική περίοδο θα έχουμε από τον Αύγουστο – Θα δούμε εάν θα διαρκέσει 3 ή 13 μήνες
Καθαρή έξοδος με πρόσθετα μέτρα είναι μια αντίφαση, την οποία πρέπει να την εξηγήσουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπε ο κ.Κύρτσος
Την θέση ότι από τον ερχόμενο Αύγουστο αρχίζει η προεκλογική περίοδος διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό που μένει να φανεί είναι η διάρκεια της εάν δηλαδή θα είναι 3 ή 12 με 13 μήνες.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 Fm και αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης του προγράμματος, ο κ.Κύρτσος είπε «δεν θα είναι μία κατάσταση business as usual».
«Θα έχει μία προεκλογική διάσταση κι είναι λογικό αυτό, αρκεί να μην ξεφύγουν τα πράγματα από τον έλεγχο, πρώτα σε επίπεδο πολιτικής πόλωσης - γιατί βλέπουμε την κυβέρνηση το ψάχνει από εκεί το ψάχνει από εδώ - και δεύτερον να προσέξουμε όλοι μαζί για την οικονομία, η οποία με την έξοδο από το πρόγραμμα πράγματι θα πάει καλύτερα, αλλά καθαρή έξοδος με πρόσθετα μέτρα είναι μία αντίφαση, την οποία αφήνω να την εξηγήσουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ.Κύρτσος.
Όσον αφορά τη συζήτηση για την κατάτμηση της Β' Αθηνών και του πρώην Υπόλοιπου Αττικής σε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, αλλά και για το σύστημα απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Κύρτσος είπε ότι «μέσα σε ένα κλίμα πύρινης πόλωσης δεν υπάρχει το περιβάλλον συνεννόησης».
«Δεν είναι μόνο η κατάτμηση της Β' Αθηνών.
Για παράδειγμα όσον αφορά το πέρασμα στην απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί προειδοποιούν ότι αυτό θα δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες συνεννόησης.
Αλλά μία κυβέρνηση η οποία δεν έχει αυτοδιοικητική παράδοση, ούτε μπόρεσε να αποκτήσει, και της οποίας τα ποσοστά πέφτουν, μεθοδεύει διάφορα πράγματα, που δεν έχουν σχέση με τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης ή την εκλογή στη Β' Αθηνών αλλά με το πώς θα συγκρατήσει την πτώση της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το αν θα τσιμπήσει κάποιες έδρες στη Β' Αθηνών, γιατί αυτή θα έχει την πρωτοβουλία της κατάτμησης, για να συντηρηθεί πολιτικά και όλα αυτά παίζουν ρόλο» υποστήριξε ο κ.Κύρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης