Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διχάζεται η συγκυβέρνηση για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια - Ομονοεί για την υποδοχή Κάρολου και Καμίλας

Διχάζεται η συγκυβέρνηση για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια - Ομονοεί για την υποδοχή Κάρολου και Καμίλας
Διχάζεται η συγκυβέρνηση για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια - Ομονοεί για την υποδοχή του Κάρολου και της Καμίλα
Δύο διαφορετικές αντιλήψεις, όχι ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλλά μέσα στους κόλπους της συγκυβέρνησης, συγκρούονται την Τετάρτη, στην ολομέλεια της Βουλής.
Η μία αντίληψη εκπροσωπείται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι όχι μόνον στηρίζουν την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια αλλά προωθούν το δικαίωμα του γάμου και της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.
Στην αντίπερα όχθη, η άλλη αντίληψη με κύριο εκφραστή τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ο οποίος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την τοποθέτησή του.
Οι δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη, ξεπέρασαν τα όρια όταν έκανε λόγο για δικτατορία του διαφορετικού δηλώνοντας πως τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά ενώ έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία.
«Η επιχειρηματολογία των θιασωτών της ομοφυλοφιλίας πως η αγάπη δεν είναι αμαρτία έχει απάντηση.
Την ίδια αγάπη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως έχουν και οι παιδόφιλοι».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Μάλιστα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι ο λόγος του βουλευτή Κώστα  Κατσίκη δεν διαφέρει καθόλου σε σχέση με αυτά που πρεσβεύουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
«Το γεγονός ότι δεχόσαστε το δεξιό παραλήρημα, το φασιστικό, όπως θέλετε ονομάστε το, εγώ θα το έλεγα ρατσιστικό παραλήρημα του κ. Κατσίκη».
Ναι μεν, οι εσωτερικές ζυμώσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ομοφωνήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου οι κυβερνητικοί βουλευτές, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι διαρροές, αφετέρου δε, το νομοσχέδιο διχάζει και τα υπόλοιπα τα κόμματα.
Ρήγμα προκλήθηκε και στο Κίνημα Αλλαγής με τον Σταύρο Θεοδωράκη να διαφοροποιείται ανοιχτά.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε δριμεία κριτική στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που διαφωνούν με την ψήφιση του επίμαχου άρθρου κατηγορώντας τους πως χρησιμοποιούν προσχηματικά τη δικαιολογία ότι δεν θέλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση. «Στην πραγματικότητα δειλιάζουν.
Φοβούνται τις αντιδράσεις των συντηρητικών κύκλων, φοβούνται μητροπολίτες, φοβούνται τα καφενεία, φοβούνται να συγκρουστούν με τις προκαταλήψεις».
Και μπορεί το παζλ στο θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια να συνθέτουν ακραίες αντιλήψεις από τους κόλπους της συγκυβέρνησης, διαφοροποιήσεις βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και αναταραχές στο εσωτερικό των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ωστόσο, στο Μαξίμου αναμένουν ότι την ώρα της ψηφοφορίας στην ολομέλεια την Τετάρτη, κι αυτή τη φορά, όλα θα κυλήσουν ομαλά.
Συνεπώς, ο πρωθυπουργός, έχει κάθε λόγο να επιχαίρει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και το βράδυ θα απολαύσει ένα δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρίγκιπα της Ουαλίας και την δούκισσα της Κορνουάλης.
Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα με πλούσιο πρόγραμμα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Αν και δεν θα υπάρξει επίσημη υποδοχή καθώς ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι αρχηγός κράτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν των μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας με περίπου 100 καλεσμένους.
Ο πρίγκιπας Κάρολος, αμέσως μετά την άφιξή του, θα καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων, το μουσείο Μπενάκη, συνοδευόμενη από τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης