Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας: Η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενες - Προϊόν αμηχανίας το αίτημα για πρόωρες εκλογές

Πιτσιόρλας: Η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενες - Προϊόν αμηχανίας το αίτημα για πρόωρες εκλογές
«Η πλειοψηφία του λαού αντιλαμβάνεται ότι το να πάει η χώρα σε εκλογές τώρα μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει», αναφέρει ο Στ. Πιτσιόρλας
«Η σημερινή κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενες» και αυτό είναι που «φέρνει την αντιπολίτευση σε θέση αμηχανίας», υπογραμμίζει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης,  Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του  στην Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.
Όπως σημειώνει «το αίτημα για πρόωρες εκλογές μόνον ως προϊόν αμηχανίας μπορεί κανείς να το αντιμετωπίσει.
Διότι νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιλαμβάνεται ότι το να πάει η χώρα σε εκλογές τώρα μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει».
Τονίζει δε, πως «το μεταμνημονιακό καθεστώς το διαπραγματεύεται η κυβέρνηση που βγάζει τη χώρα από το μνημόνιο.
Και η έξοδος από το μνημόνιο είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ικανότητας και αποτελεσματικότητας», ενώ μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «η δική μας στρατηγική έχει στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα διαχειριστεί τη μεταμνημονιακή περίοδο και θα εδραιώσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο».
Μιλώντας για τη ΝΔ και τον πρόεδρό της, ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της ΝΔ διαψεύδει όλες τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει ως υποψήφιος για την αρχηγεία.
Σαν να πρόκειται για δυο διαφορετικούς ανθρώπους».
«Προσωπικά δυσκολεύομαι να καταλάβω από ποια σκοπιά ασκεί αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει ο υφυπουργός και προσθέτει «συμφωνεί με την υλοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους μας που ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο το καλοκαίρι του 2015 και την ολοκλήρωση του προγράμματος ή όχι;
Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν εφαρμόζει τη συμφωνία ή γιατί την εφαρμόζει;
Θέλει έξοδο από τα μνημόνια ή θέλει νέο μνημόνιο;
Θέλει την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μεγάλα ζητήματα όπως αυτά των δικαιωμάτων ή θέλει την Ελλάδα πάντα να πατάει σε δύο βάρκες; Διότι εκφράσεις του τύπου «παράγωγος στιγματισμός» παραπέμπουν σε άλλου τύπου αντιλήψεις».
Για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά, αναφέρει ότι «στο βάθος υπάρχει μια κόκκινη κλωστή που συνδέει τις αντιλήψεις γύρω από αυτά τα ζητήματα και το ποια θα πρέπει να είναι η ελληνική στρατηγική.
Η Ελλάδα κατέχει μια ξεχωριστή γεωγραφική θέση κι η δυναμική των παγκόσμιων εξελίξεων σήμερα δημιουργεί μια ρευστότητα που εγκυμονεί κινδύνους αλλά και δυνατότητες.
Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων κι όχι στη ζοφερή περιγραφή των κινδύνων.
Και να οργανώσουμε τη στρατηγική και τις συμμαχίες μας με στόχο όχι απλώς την άμυνα αλλά την αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας».
Κατά τον ίδιο, «η επίλυση της διαφοράς μας με την γειτονική FYROM, εκτός όλων των άλλων, έχει και τεράστια συμβολική σημασία κι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να φτάσουμε τελικά σε θετικό αποτέλεσμα».
Σε ερώτηση σχετικά με την  έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο και το τι πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση για να διατηρήσει μία καλή δημοσιονομική πορεία χωρίς να επιβαρύνει περαιτέρω τους φορολογούμενους, ο κ. Πιτσιόρλας απαντά πως «αυτή την ώρα πρέπει όλοι να στηρίξουμε τη διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος και να αποφύγουμε δηλώσεις και σχολιασμούς που ενώ τίποτα δεν προσφέρουν, μπορούν να δημιουργήσουν συγχύσεις και προβλήματα».
Σημειώνει δε, πως «η διαπραγματευτική ομάδα έχει πλήρη εικόνα των ισορροπιών και των περιθωρίων που αυτές οι ισορροπίες διαμορφώνουν για εμάς».
Σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό μετά την «βροχή» προσφυγών στο ΣτΕ, ο υφυπουργός αφού σημειώνει ότι θα ήταν εντελώς απίθανο να μην υπάρχουν προσφυγές για το συγκεκριμένο θέμα, συμπληρώνει την εκτίμησή του ότι «η διαδικασία που ακολουθήθηκε ενόψει της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος υπήρξε πολύ προσεκτική και ουσιαστική ώστε να μην υπάρχουν σοβαροί νομικοί κίνδυνοι», κάτι που όπως αναφέρει πρέπει «να καταλάβουν κι όλοι όσοι άσκησαν μια ατεκμηρίωτη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης ότι εάν θέλουμε όντως φιλοεπενδυτικό κλίμα κι αν θέλουμε επενδύσεις, πρέπει πριν από όλα να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια δικαίου για τους επενδυτές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης