Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη αρχίσει - H κοινωνία βράζει

Γεννηματά: Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη αρχίσει - H κοινωνία βράζει
Η κυβέρνηση υπόσχεται έξοδο «μαϊμού», τονίζει η Φ. Γεννηματά
«Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη αρχίσει. H κοινωνία βράζει», δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, στο Βήμα της Κυριακής, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.
Η ίδια κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κάνει πως δεν καταλαβαίνει και προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο με νέα παραμύθια.
Υπόσχεται έξοδο «μαϊμού»», συμπληρώνοντας ότι «δεν σηκώνει πια ο τόπος, την τοξική πόλωση, που κλιμακώνει η Κυβέρνηση για μικροκομματικά οφέλη.
Το σαράκι του διχασμού υποσκάπτει την όποια εθνική προσπάθεια».
Μάλιστα, χαρακτηρίζει «μαύρη» τη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι «ο κ.Τσίπρας μπροστά στο φάσμα της ήττας αναζητεί εχθρούς και ανακαλύπτει  «βαρβάρους».
Είναι γνωστή αυτή η τακτική από αλήστου μνήμης περιόδους της ιστορίας. Δυστυχώς.
Είναι  επιλογή που δηλητηριάζει την κοινωνία , υποσκάπτει την ενότητα και την ομοψυχία.
Ο κ.Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τους αντίστοιχους δρόμους, μετώπων στις πλατείες ,που ως αντιπολίτευση είχε ακολουθήσει».
Η κ. Γεννηματά σχετικά με το αίτημά της για εκλογές, αναφέρει ότι «ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα πριν δεσμεύσουν τη χώρα με αδιέξοδα τετελεσμένα ερήμην του λαού.
Είναι η ώρα ο Ελληνικός λαός, αυτός και μόνο, να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιους θα εμπιστευθεί  να οδηγήσουν αυτή την πορεία.
Ζήτησα την πραγματοποίηση προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για να ανοίξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τα χαρτιά τους.
Να ακούσουν οι πολίτες τις προτάσεις τους, αν έχουν, για την Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση.
Για το πως επίσης αντιλαμβάνονται τις διαπραγματεύσεις και την τελική συμφωνία με τους εταίρους μας και τους δανειστές».
Κατά την ίδια, καθοριστικός είναι ο ρόλος  του Κινήματος Αλλαγής για τις εξελίξεις, για την πολιτική σταθερότητα και την προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα.
Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ότι «ο κ.Τσίπρας έκοψε τις γέφυρες συνεννόησης πολύ νωρίς. Και ως αντιπολίτευση και στη συνέχεια με τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ», συμπληρώνοντας πως  «επικοινωνιακά παιχνίδια από τα στελέχη του και μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν μας αφορούν.
Εμείς έχουμε σταθερές, πάγιες απόψεις και θέσεις για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα ζητήματα».
Η ίδια τονίζει ότι επιμένει στην εθνική συνεννόηση, είναι όρος εθνικής επιβίωσης, εκτιμώντας ότι «αυτό το ακραίο πολωτικό, διχαστικό κλίμα,  που στήνεται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ , θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέα δεινά τη χώρα, την οικονομία  και την κοινωνία».
«Η εθνική συνεννόηση θα έρθει με την ενίσχυση των δημοκρατικών δυνάμεων της  Κεντροαριστεράς, της λογικής που εκφράζει σήμερα το Κίνημα Αλλαγής», αναφέρει χαρακτηριτικά.
Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της για να ξεκινήσει η συνταγματική αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «ο   ΣΥΡΙΖΑ πριν καταθέσω την πρόταση μου είχε ξεκινήσει την «εργαλειοποίηση» της αναθεώρησης με εξωκοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Η πρόταση μου βάζει φρένο σε αυτά τα σχέδια και ανοίγει το δρόμο για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του που είναι αναγκαίες και αποτελούν απαίτηση των πολιτών.
Δυστυχώς η στάση τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προδικάζουν ότι κινδυνεύει να χαθεί μια ακόμα ευκαιρία.
Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».
 Αναφερόμενη στο Κίνημα Αλλαγής, η κ. Γεννηματά τονίζει ότι η ίδρυσή του δεν έγινε στο σωλήνα κομματικού εργαστηρίου, αλλά είναι απόφαση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε η δημοκρατική παράταξη που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά.
Με διακριτό και αυτόνομο ρόλο  και λόγο.
Τώρα περνάμε στην επόμενη φάση της πορείας μας.
Έχουμε σφιχτό χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία των  οργανώσεων μας σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή του κόσμου της παράταξης».  
 Η ίδια χαρακτηρίζει θετική την μέχρι σήμερα πορεία του Κινήματος Αλλαγής, προσθέτοντας ότι είναι σταθερά ανοδική και αυτό καταγράφεται σε όλες τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης.
«Είμαστε  σταθερά  το τρίτο δημοσκοπικά, πολιτικό κόμμα», και «τα μηνύματα που έρχονται από παντού, από όλες τις εκλογικές διαδικασίες σε επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, το επιβεβαιώνουν», όπως είπε.
Κάνοντας  αναφορά στα εθνικά θέματα, η κ. Γεννηματά τονίζει ότι η κυβέρνηση  είναι κατώτερη των περιστάσεων και στα εθνικά μας θέματα, είναι αμφίθυμη και  «δίγλωσση που καρκινοβατεί μεταξύ αμηχανίας, απραξίας και ανεύθυνων δηλώσεων και  αδυνατεί να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σε Ευρωπαϊκό ,Διεθνές και διμερές επίπεδο».
Σε ό,τι αφορά  τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, αναφέρει πως «πρώτο μας μέλημα είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.
Η ρύθμιση που πρότεινε η κυβέρνηση δεν το εξασφάλιζε αυτό.
Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα γονατογράφημα και είχε σοβαρά προβλήματα.
Το κριτήριο για σειρά κατάταξης των υποψηφίων αναδόχων: συζύγων, ζευγαριών σε σύμφωνο συμβίωσης, μεμονωμένων ατόμων κ.ο.κ., ήταν άκαμπτο και αναχρονιστικό. Για το συμφέρον του παιδιού θα πρέπει να προτάσσεται ο καταλληλότερος ανάδοχος ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης.
Δεν μπορεί να περάσουμε σε μια διαδικασία «πλειοδοσίας» και να μετατραπούν οι αναδοχές σε δημοπρασίες».
«Δώσαμε μάχη στην επιτροπή ώστε να γίνουν οι αναγκαίες βελτιώσεις. Εφόσον υπάρξουν οι βελτιώσεις και οι αλλαγές θα συζητήσουμε στην ολομέλεια την ψήφιση του νομοσχεδίου», καταλήγει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης