Πολιτική

Λεβέντης: Ο Τσίιπρας ξεκίνησε αριστερός και κατέληξε δεξιός - Μεγάλο ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο

Λεβέντης: Ο Τσίιπρας ξεκίνησε αριστερός και κατέληξε δεξιός - Μεγάλο ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο
"Eμείς δεν θα συνεργαστούμε", "δεν θέλουμε υπουργεία", είπε ο Β. Λεβέντης 
«Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε αριστερός και κατέληξε δεξιός», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές εντός του 2018.
«Μην μου πείτε ότι εάν τώρα ήταν πρωθυπουργός είτε ο Σαμαράς, είτε ο Μητσοτάκης θα έπραττε κάτι διαφορετικό, από αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας.
Έχει λοιπόν ενοχές.
Και όποιος έχει ενοχές ότι πρόδωσε τις αρχές του προσπαθεί να βάλει διαχωριστικά τείχη για να σώσει τον εαυτό του», ανέφερε ο κ. Λεβέντης.
Όπως είπε, το μόνο που γίνεται είναι φόροι, περικοπές συντάξεων και διορισμοί, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ότι πάει να τα καταστρέψει όλα για τα ανεβάσει το ποσοστό του από το 15% στο 18-20%, δηλαδή να συγκρατήσει δυνάμεις. «Η μόνη ελπίδα του είναι να εξοντώσει τα συγγενικά αριστερά κόμματα», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης , ο οποίος απαντώντας στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με αφορμή το τελευταίο αίτημα της Φ. Γεννηματά τόνισε ότι «οι εταίροι ζητούν να γίνουν στο ακέραιο οι προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο εάν ο πρωθυπουργός πάει τον Δεκέμβριο του 2018, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2019, θα είναι εφιάλτης γιατί θα κοπούν οι συντάξεις, το αφορολόγητο.
Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές Σεπτέμβριο, δεδομένου ότι δημιουργεί εκρηκτική ατμόσφαιρά και το Σκοπιανό».
Αναφορικά με τις αποχωρήσεις βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων σημείωσε ότι «δεν είναι προς τιμήν τους και πρόσθεσε «όταν κάποιος παίρνει εκλεγμένο βουλευτή με λίστα όπως για παράδειγμα η κ. Μεγαλοοικονόμου που είχε εκλεγεί στη Β' Πειραιά - δεν φταίει η ίδια - φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Ο κ. Τσίπρας είναι κλεπταποδόχος.
Το ίδιο και ο κ. Καρράς που βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ.
Ο λαός τον εξέλεξε στην Ένωση Κεντρώων, θα έπρεπε να παραδώσει την έδρα του. Εάν η κ. Κατριβάνου και ο κ. Σακελλαρίδης είχαν κάνει το ίδιο με τους δικούς μου βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε εδώ και ενάμιση χρόνο να έχει πέσει από την κυβέρνηση».
Ακόμη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε πως «θα είναι μεγάλη η αύξηση των ποσοστών μας εξαιτίας της συμπεριφοράς των άλλων κομμάτων προς την πλευρά μας επειδή δέχθηκαν τους  αποστάτες.
Εμείς είμαστε επαναστατικό κόμμα και το 4% θέλουμε να το κάνουμε 10%». Ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν θα συνεργαστούμε.
Δεν θέλουμε υπουργεία.
Ότι θεωρούμε σωστό θα το ψηφίζουμε και θα κάνουμε αντίσταση μέσα στη Βουλή σε όλα τα αίσχη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης