Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Δικαίωμα των πολιτών η αυτοάμυνα – Δεν αδειάζω τον Τόσκα

Κοντονής: Δικαίωμα των πολιτών η αυτοάμυνα – Δεν αδειάζω τον Τόσκα
Απαράδεκτο να προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι υπάρχει κόντρα με τον Τόσκα είπε ο υπ. Δικαιοσύνης
Την θέση ότι αποτελεί δικαίωμα των πολιτών να αμύνονται όταν δέχονται επίθεση διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, ο οποίος υποστήριξε ότι ούτε αδειάζει ούτε έχει κόντρα με τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα.
«Το λέει κι ο ποινικός κώδικας στο άρθρο 22, ότι αποτελεί νόμιμο δικαίωμα του κάθε πολίτη να αμύνεται όταν δέχεται επίθεση.
Στο άρθρο 23 ορίζεται και τι συνιστά υπέρβαση του δικαιώματος της αυτοάμυνας, αλλά η δικαιοσύνη μπορεί να σταθμίσει την ψυχική κατάσταση κάτω από την οποία έγινε η υπέρβαση και να αθωώσει τον πολίτη» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κοντονής, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεκτη η προσέγγιση ότι με αυτήν την τοποθέτηση «αδειάζει» τον κ.Τόσκα.
«Οι δηλώσεις του κ. Τόσκα ήταν σωστές και είναι απαράδεκτο να προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι υπάρχει κόντρα ανάμεσα μας» είπε ο κ.Κοντονής, ο οποίος αναφέρθηκε στα δύο πρόσφατα περιστατικά στη Γλυφάδα και στην Κηφισιά.
Συγκεκριμένα, ο κ.Κοντονής, αναφερόμενος στην υπόθεση του 88χρονου συνταξιούχου στη Γλυφάδα που πυροβόλησε κατά των επίδοξων ληστών του, είπε ότι του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μεταφέρθηκε με χειροπέδες στον ανακριτή για να απολογηθεί ενώ όσον αφορά την περίπτωση της δολοφονίας του επιχειρηματία στην Κηφισιά, τόνισε πως αν είχε όπλο και αμυνόταν πυροβολώντας τους ληστές του θα ήταν απολύτως νόμιμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης