Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την εκλογολογία - Σκληρή επίθεση ενάντια σε Μαρινάκη - Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την εκλογολογία - Σκληρή επίθεση ενάντια σε Μαρινάκη - Μητσοτάκη
Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Σκοπιανό ακυρώνει το αφήγημα της «μεγάλης Ελλάδας στα Βαλκάνια»
Να βάλλει τέλος στην εκλογολογία που επιτείνει τα φαινόμενα αποσάθρωσης της κυβέρνησης επιθυμεί το Μέγαρο Μαξίμου που δηλώνει σε όλους του τόνους ότι οι εκλογές θα γίουν τον Οκτώβριο του 2019.
Στο πλαίσιο αυτό Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει το βασικό αφήγημα της εξόδου από τα προγράμματα τον προσεχή Αύγουστο. Επικαλείται δε τόσο τις δηλώσεις του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ που «επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ότι η χώρα βαδίζει προς την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα», καθώς και την παρέμβαση του επικεφαλής του ΟΟΣΑ κ. Γκουρία ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι  «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της  και έχει  ολοκληρώσει την δημοσιονομική προσαρμογή».
Η κυβέρνηση δίνει απάντηση και στη ΝΔ, η οποία δια του αρχηγού της την περασμένη Παρασκευή ζήτησε εκλογές τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, επιχειρώντας αφενός να συσπειρώσει το δικό της ακρωατήριο και αφετέρου να ματαιώσει ενδεχόμενο αιφνιδιασμό που κατά την εκτίμησή της σκέπτεται η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως επιχείρημα τις δηλώσεις των αξιωματούχων για να υποστηρίξει ότι διαψεύδουν «τις ιστορίες κατάρρευσης και καταστροφής» και προσθέτει ότι ακόμη ότι το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup δεν επιστράφηκε ως απαράδεκτο, ενώ καθορίστηκαν και οι ημερομηνίες σταθμοί για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, μέχρι το Εurogroup της 21ης Ιουνίου οπότε θα ληφθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για την καθαρή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.

Πολιτική και δικαστική αντιπαράθεση με Μαρινάκη

Καθώς η αξιολόγηση και οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, και ενώ στον τομέα των εξωτερικών η αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Σκοπιανό ακυρώνει το αφήγημα της «μεγάλης Ελλάδας στα Βαλκάνια», η κυβέρνηση επιστρέφει στην διαπλοκή και επικεντρώνει στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στην σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μάλιστα χθες στο μπρίφινγκ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή το τηλεφώνημα που του έκανε το Σάββατο το βράδυ ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να τον ρωτήσει απειλητικά ποιος γράφει τις επικριτικές ανακοινώσεις ανέβασε τους τόνους: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κολομβία», είπε ο κ. Τζανακόπουλος υπαινισσόμενος ότι ο κ. Μαρινάκης είναι ελέγχεται στην υπόθεση του ναρκόπλοιου NOOR 1, και ακολούθως εστίασε στα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη και στις σχέσεις με τη ΝΔ: «...ο κύριος Μαρινάκης που διώκεται ποινικά από την ελληνική δικαιοσύνη για βαρύτατες ποινικές υποθέσεις – και για εμπορία ναρκωτικών, που ενορχηστρώνει με επαναλαμβανόμενα χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα την επίθεση κατά της σημερινής κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία του κου Μητσοτάκη, που έχει μετατρέψει ένα ιστορικό συγκρότημα του ελληνικού τύπου σε σκουπιδότοπο πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του ότι τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του Βήματος όσο και των Παραπολιτικών δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα.
Προανήγγειλε δε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του κ. Μαρινάκη όσο και κατά του κ. Κουρτάκη, ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλλει με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους δήθεν αποκαλύψεις.
Κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη, «ο οποίος επισήμως έχει ταυτίσει τον εαυτό του με τον κο Μαρινάκη να μας εξηγήσει το λόγο αυτής της ταύτισης και να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει τον διωκόμενο επιχειρηματία».
Η κυβέρνηση επιμένει στο θέμα της offshore που χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του το 2017, καθώς ταυτόχρονα και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα με τη γνωστή «αντικειμενική» στάση της απέναντι στην κυβέρνηση.

Σπύρος Γκουτζάνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης