Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα - Gurria στο Μαξίμου - Συνέχιση μεταρρυθμίσεων ζητά ο ΟΟΣΑ

tags :
Συνάντηση Τσίπρα - Gurria στο Μαξίμου - Συνέχιση μεταρρυθμίσεων ζητά ο ΟΟΣΑ
Δεν θα υπάρξουν δηλώσεις μετά τη συνάντηση
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Angel Gurria.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρωθυπουργός και ο γγ του ΟΟΣΑ θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, όπου θα παρουσιαστεί και η ετήσια οικονομική έρευνα του Οργανισμού για την Ελλάδα (Economic Survey of Greece 2018).
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση θα υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι οι βαθιές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις αποκαθιστούν τη δημοσιονομική αξιοπιστία της Ελλάδας και οι εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βελτιώνουν τις προοπτικές ανάπτυξης και υποστηρίζουν καλύτερα τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.
Επιπλέον, σε αυτήν υπογραμμίζεται ότι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα οφέλη από τις αλλαγές – κλειδιά για την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και ότι έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι ξένες άμεσες επενδύσεις.
Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΟΣΑ ζητά από την Ελλάδα, ότι και οι δανειστές, δηλαδή τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την ιδιοκτησία του προγράμματος από την Ελλάδα ενώ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν και πολλά από τα αιτήματα που έχει η ελληνική πλευρά, όπως η αναδιάρθρωση του χρέους, η εισαγωγή του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη δημόσια διοίκηση, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, κα.
Νωρίτερα ο Gurria συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ δεν έγιναν δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης