Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Η Ελλάδα θα μπει στον αστερισμό της κανονικότητας

Παππάς: Η Ελλάδα θα μπει στον αστερισμό της κανονικότητας
"Πολλοί ζουν με το όνειρο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης", ανέφερε ο Ν. Παππάς
«Η Ελλάδα θα μπει στον αστερισμό της κανονικότητας», υπογράμμισε ως προς την ολοκλήρωση του προγράμματος και τις δεσμεύσεις της χώρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις της, σημειώνοντας πως έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής, αλλά και ότι δεν «θα μπούμε από τη μία μέρα από την κόλαση στον παράδεισο».
Κατά τον ίδιο, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν, (όπως αύξηση κατώτερου μισθού).
Ακόμη, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αυτή κατέβασε τα πλεονάσματα, είπε ότι γίνεται κριτική από κάποιους που πλάσαραν ως σωτηρία την προληπτική γραμμή στήριξης, κάτι που τότε υποστήριζε και ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος , Γ. Στουρνάρας, ενώ για τη θέση του ΔΝΤ ως προς το χρέος, ανέφερε ότι από την αρχή η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει ευρωπαϊκή λύση στο θέμα, αλλά και πως η θέση του Ταμείου για την αναδιάρθωση του χρέους θα ήταν χρήσιμη μόνο εάν το ΔΝΤ σοβαρέψει τους υπολογισμούς του.
Καλύτερη λύση, σύμφωνα με τον κ. Παππά, είναι   το λεγόμενο ‘'γαλλικό κλειδί'' τη ρήτρα ανάπτυξης στη ρύθμιση του χρέους.
Επιπλέον, ο υπουργός χαρακτήρισε αντιευρωπαϊκή στάση τη θέση ότι με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα η Ελλάδα εξασφαλίζει καλύτερα επιτόκια.
Περαιτέρω, για το θέμα των γαλλικών φρεγατών, ανέφερε πως δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας τη συμμαχία με τη Γαλλία, η οποία οφείλει να ενισχυθεί περαιτέρω, ενώ έκανε λόγο για καλούς όρους στη συμφωνία αναβάθμισης των F16,.
Σε ό,τι αφορά τον κυβερνητικό εταίρο της κυβέρνησης ο κ. Παππάς είπε ότι "πολλοί ζουν με το όνειρο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης", συμπληρώνοντας ότι "η ενότητα με τους ΑΝΕΛ έχει αποδόσει σε πολλούς τομείς".
Για το ονοματολογικό επανέλαβε ότι η λύση που θα έρθει, θα είναι στο πλαίσιο πάγιων θέσεων της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.
Αναφερόμενος στη δημόσια τηλεόραση, τόνισε ότι κανείς πλέον δεν τολμά να μιλήσει για κλείσιμο του δημόσιου φορέα και μίλησε για μια ΕΡΤ που κάνει μεγάλα τεχνολογικά βήματα προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στο κοινό.
Σε ό,τι αφορά τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ) και τον καθηγητή Στ. Κριμιζή, ο κ. Παππάς είπε πως «είναι ένας έγκριτος επιστήμονας, αλλά σήμερα βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη μέρα», προσθέτοντας ότι είχε ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό του ΕΛΔΟ και τη στιγμή που ο Οργανισμός ακόμα είναι υπό διαμόρφωση "μου έκανε εντύπωση η δήλωση για κακοδιαχείριση".
Περαιτέρω, ο υπουργός μίλησε για την κατασκευή μικροδορυφόρων από Έλληνες επιστήμονες, για τον Hellas Sat επανέλαβε ότι με τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες η δορυφορική πολιτική της χώρας ήταν στην απόλυτη εγκατάλειψη και τώρα με τη νέα σύμβαση έχει υπερτριπλασιαστεί η δυνατότητα της χώρας να χρησιμοποιήσει δορυφορικές υπηρεσίες που θα την βοηθήσουν σε πολλούς τομείς.
Για τις νέες τεχνολογίες και το γρήγορο ίντερνετ, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «εμείς κάναμε στρατηγική επιλογή όλους τους διαθέσιμους πόρους να τους διοχετεύσουμε στην αιχμή της τεχνολογίας» για να γίνει η χώρα συμβατή με τους στόχους και της ΕΕ στη συνδεσιμότητα.
Τέλος, σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κάλυψη των ‘'λευκών περιοχών'' της χώρας με τηλεοπτικό σήμα και μάλιστα, μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας θα έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν.
Σε ό,τι αφορά το σύστημα ψηφιακών υπογραφών στο Δημόσιο, τόνισε ότι στόχος είναι, μέχρι το τέλος του 2018, το σύστημα να εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης