Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκιουλέκας: Τον Αύγουστο αρχίζει το 4ο μνημόνιο – Πολιτικό θράσος τα περί καθαρής εξόδου

Γκιουλέκας: Τον Αύγουστο αρχίζει το 4ο μνημόνιο – Πολιτικό θράσος τα περί καθαρής εξόδου
Ο ίδιος ο Τσακαλώτος λέει ότι θα έχουμε παρακολούθηση μετά το μνημόνιο υποστήριξε ο κ.Γκιουλέκας
Την θέση ότι τον προσεχή Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο μνημόνιο και αρχίζει το τέταρτο μνημόνιο διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκας, ο οποίος χαρακτήρισε πολιτικό θράσος τα περί καθαρής εξόδου.
«Τον Αύγουστο τελειώνει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αρχίζει το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο το ψήφισε πάλι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σήμερα θα παρουσιαστεί στο άτυπο Eurogroup το αναπτυξιακό σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Στη ΝΔ, μαζί με τον λαό, τους φορείς της αγοράς, τους παραγωγικούς φορείς, περιμένουμε να δούμε ποιο είναι αυτό το σχέδιο, γιατί η κυβέρνηση παρουσιάζει ένα σχέδιο στους εταίρους, στην τρόικα, στους θεσμούς, αλλά δεν το έχει παρουσιάσει στην Ελλάδα.
Τι εννοεί;
Εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας ότι θα έχει ιδεολογικό πρόσημο ...ζήτω που καήκαμε δηλαδή» υποστήριξε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Γκιουλέκας.
«Ο ίδιος ο κ.Τσακαλώτος λέει ότι θα έχουμε παρακολούθηση μετά το μνημόνιο, θα είμαστε δηλαδή υπό στενή επιτήρηση και μάλιστα βγαίνει και χθες με άλλες δηλώσεις, συνέντευξη στους FT, και λέει ότι θα είναι τώρα πιο συχνοί οι έλεγχοι από ό,τι ήταν οι αξιολογήσεις που είχαμε στο μνημόνιο.
Θέλει πολιτικό θράσος να βγαίνει κανείς και να ισχυρίζεται ότι πάμε για έξοδο από τα μνημόνια, όταν ήδη θα πρέπει να ξέρουν, ειδικά χαμηλομισθωτοί και χαμηλοσυνταξιούχοι, ότι από 1η Ιανουαρίου του 2019 και από 1η Ιανουαρίου του 2020, αντίστοιχα, θα πληρώσουν επιπλέον φόρους, οι μεν χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν μία με δύο συντάξεις, οι δε χαμηλομισθωτοί θα πρέπει να χάσουν τουλάχιστον έναν μισθό» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας ο κ.Γκουλέκας επεσήμανε πως «ο κ.Juncker βεβαίως, είπε ότι τελειώνει η περίοδος αυτή του προγράμματος που τρέχει, αλλά από εκεί και πέρα είπε ότι θα πρέπει να επιμείνετε σταθερά σε αυτά τα οποία ακολουθείτε, στις μεταρρυθμίσεις και είπε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τι γίνεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης