Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Στην ίδια γραμμή Τσίπρας – Τσακαλώτος για καθαρή έξοδο – Εκλογές το Σεπτέμβριο του 2019

Παππάς: Στην ίδια γραμμή Τσίπρας – Τσακαλώτος για καθαρή έξοδο – Εκλογές το Σεπτέμβριο του 2019
Αν το ΔΝΤ θέσει απαιτήσεις για το αφορολόγητο, αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές τόνισε ο κ.Παππάς
Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΠΟΙΚ Ευκ.Τσακαλώτος βρίσκονται στην ίδια γραμμή όσον αφορά την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Παππάς χαρακτήρισε λάθος μερικών να προσπαθούν να πιαστούν από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου και επανέλαβε τη θέση του για το αν είναι σωστό να θάβεται η είδηση για την επίσκεψη Juncker στην Αθήνα.
«Ο υπουργός Οικονομικών δεν βρίσκεται σε διαφορετική γραμμή από τον πρωθυπουργό.
Είναι άστοχο να προσπαθεί κάποιος να πλασάρει κάτι τέτοιο.
Και στην κυβέρνηση αλλά και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει ενιαία φωνή για το status μετά το πέρας του προγράμματος.
Η χώρα μπαίνει σε καινούργια φάση, η έξοδος είναι καθαρή από νέα μέτρα» υπογράμμισε ο κ.Παππάς, τονίζοντας ότι δεν συμφωνεί με δηλώσεις του τύπου ότι «θολώνει η έξοδος από τα μνημόνια», «τη στιγμή που συζητάμε για τις τελικές ρυθμίσεις ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους, με ρήτρα ανάπτυξης, με ευρωπαϊκό ‘'μαξιλάρι''...».
«Κάποιοι που είχαν διακηρυγμένη γραμμή την προληπτική γραμμή στήριξης, βλέπουν ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη για το χρέος που οι ίδιοι θεωρούσαν βιώσιμο» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Το ΔΝΤ προσπαθεί εδώ και 3 χρόνια να αποφασίσει αν θα μπει στο πρόγραμμα.
Αν θέσει απαιτήσεις για το αφορολόγητο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Η φορολογία είναι περίπου στη μέση ως προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε ο κ.Παππάς, αναφέροντας ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης μείωσαν τη φορολογική επιβάρυνση και τις ασφαλιστικές εισφορές για μεγάλη μερίδα του κόσμου.
«Η έξοδος από τα προγράμματα θα σημάνει και μεγαλύτερη δυνατότητα άσκησης πολιτικής» ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα βρεθούμε μέσα σε μία νύχτα στον παράδεισο, αλλά και η αναπαραγωγή της μιζέριας για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας δεν κάνει καλό».
«Η ΝΔ μιλάει συνέχεια για καταστροφές και όταν αυτές δεν έρχονται χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της» υποστήριξε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα των εκλογών.
«Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβρη του 2019 όταν η κυβέρνηση θα κλείσει 4 χρόνια από τη φρέσκια εντολή και θα έχουν ισορροπήσει τα πατήματα της οικονομίας.
Τότε ο κόσμος θα κρίνει ποια είναι η παράταξη που έβγαλε τη χώρα από την κρίση και ποια μπορεί να συνεχίσει την πορεία ανάκαμψης και όχι της ύφεσης και των σκανδάλων» τόνισε ο κ.Παππάς, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη νέα αναβολή εκ μέρους του Συμβουλίου της Επικρατείας της συζήτησης επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης