Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Κούλογλου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Ευρωβουλευτές να πάνε στην Τουρκία για να δουν τις συνθήκες κράτησης τους

Παρέμβαση Κούλογλου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Ευρωβουλευτές να πάνε στην Τουρκία για να δουν τις συνθήκες κράτησης τους
Επιστολή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου
Επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David McAllister, με την οποία ζητά να μεταβεί στην Τουρκία αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών προκειμένου να συναντηθούν με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εκεί και να διαπιστώσουν τις πραγματικές συνθήκες της κράτησής τους απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου.
Στην επιστολή του ο κ.Κούλογλου υπογραμμίζει πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται για περισσότερες από 50 ημέρες στην Τουρκία χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς να έχει αρχίσει κάποια νομική διαδικασία.
Σε αυτό το πλαίσιο ζητά αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών να μεταβεί στην Τουρκία, να συναντήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και να εξετάσει τις συνθήκες κράτησης τους, επισημαίνοντας ότι θα πρόκειται για μια συμβολική κίνηση υψηλής σημασίας που θα επιτείνει την πίεση προς την τουρκική κυβέρνηση με σκοπό την απελευθέρωσή τους.

Ολόκληρη η επιστολή του κ.Κούλογλου:

«Αξιότιμε πρόεδρε McAllister,
Παρά το πολύ ισχυρό ψήφισμα προς την Τουρκία που υπερψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε σε μια συνέντευξή του την ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, σαν να ήταν όμηροι, με οκτώ τούρκους στρατιωτικούς, στους οποίους έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται για περισσότερες από 50 μέρες τώρα, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να έχει ξεκινήσει κάποια νομική διαδικασία.
Αυτό παραβιάζει το Άρθρο 5 παράγραφος 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όπου αναφέρεται πως «οποιος συλλαμβάνεται θα πρέπει να ενημερώνεται ευθύς και σε γλώσσα που κατανοεί για τις αιτίες της σύλληψής του και για τις κατηγορίες εναντίον του.
Συνεπώς, με την παρούσα επιστολή προτείνω, σύμφωνα με το Άρθρο 201 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η επιτροπή AFET να διοργανώσει την αποστολή αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών στην Τουρκία με σκοπό να συναντηθούν με τους δυο φυλακισμένους στρατιωτικούς, να διαπιστώσουν τις πραγματικές συνθήκες κράτησής τους.
Θα πρόκειται για μια συμβολική κίνηση υψηλής σημασίας που θα επιτείνει την πίεση προς την τουρκική κυβέρνηση με σκοπό την απελευθέρωσή τους.
Με εκτίμηση,
Στέλιος Κούλογλου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης