Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Έχουν τριπλασιαστεί οι προσφυγικές ροές στα νησιά το α’ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το 2017

Βίτσας: Έχουν τριπλασιαστεί οι προσφυγικές ροές στα νησιά το α’ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το 2017
Αύξηση καταγράφεται στις ροές και στον Έβρο υποστήριξε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Την θέση πως έχουν τριπλασιαστεί οι ροές των προσφύγων στα ελληνικά νησιά το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας.
«Το 2018 υπάρχει μια θα έλεγα αντιστροφή της κατάστασης - δεν έχει να κάνει με το 2015 - αλλά το πρώτο τρίμηνο στα νησιά είχαμε αύξηση 33% σε σχέση με το 2017.
Ειδικά από τον Απρίλιο είχαμε ακόμα μεγαλύτερες ροές της τάξης των 150-200 ατόμων την ημέρα.
Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι αυξάνονται οι ροές και στον Έβρο.
Ο φράχτης υπάρχει αλλά και τότε που κατασκευάστηκε έλεγα ότι δεν λύνει κανένα ζήτημα αλλά αλλάζει την κατεύθυνση των ροών.
Έχουμε τριπλασιασμό των ροών σε σχέση με το 2017» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Βίτσας, ο οποίος έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση, αναφέροντας ενδεικτικά πως μόνο στη Μυτιλήνη υπάρχουν 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
«Στόχος μας είναι να αποσυμπιέσουμε τα νησιά και να βελτιώσουμε τις συνθήκες όχι μόνο στους μετανάστες αλλά και στους ντόπιους και αυτό θα γίνει με τρεις τρόπους:
Πρώτον, να γίνονται ταχύτερα οι διαδικασίες ασύλου, δεύτερον αυτοί που θα πάρουν άσυλο να μπαίνουν στην ενδοχώρα ή να πηγαίνουν σε άλλες χώρες και τρίτον όσοι δεν παίρνουν άσυλο να επιστρέφονται στην Τουρκία» είπε ο κ.Βίτσας αναφέροντας πως «η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας δεν ευνοεί τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος».
«Είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας να κατέβει ακόμα και η ρητορική ένταση πολύ περισσότερο η πρακτική» τόνισε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης