Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης για Σκοπιανό: Επιδιώκουμε ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία

Σκουρλέτης για Σκοπιανό: Επιδιώκουμε ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία
Το τι θα κάνει ο Π. Καμμένος την ώρα της ψηφοφορίας θα το αποφασίσει ο ίδιος υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι «έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία» για την επίλυση του θέματος σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Zaev, ο οποίος υποστήριξε ότι τα Σκόπια δεν θέλουν ούτε αλλαγή του Συντάγματος ούτε χρήση του ονόματος έναντι όλων (erga omnes).
«Κάθε πλευρά βάζει το σύνολο των απαιτήσεών της, επειδή είμαστε στην κορύφωση των συζητήσεων.
Θεωρώ αναγκαίο να λέμε ότι έχουμε μπροστά μας μία ευκαιρία» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σκουρλέτης, αναφέροντας ότι στο τέλος των συζητήσεων θα φανεί, αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία.
«Χρειάζεται η μάξιμουμ συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Ακριβώς επειδή πρόκειται για εθνικό ζήτημα, πρέπει να επιδιώκουμε αυξημένη πλειοψηφία, πρέπει να αποτυπωθεί μια ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος ερωτηθείς για το αν θα είναι Υπουργός Άμυνας ο Πάνος Καμμένος αν καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση, απάντησε πως «το τι θα κάνει ο Π.Καμμένος την ώρα της ψηφοφορίας, θα το απαντήσει ο ίδιος».
Όσον αφορά την τέταρτη αξιολόγηση ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως καλό θα είναι «να είμαστε προσεκτικοί, γιατί είμαστε στο τέλος του προγράμματος».
«Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο, γιατί θα οριστούν οι όροι εξόδου.
Τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί από τη β’ αξιολόγηση» είπε ο κ.Σκουρλέτης, διαβεβαιώνοντας πως «δεν έχει τεθεί θέμα επίσπευσης του αφορολόγητου».
Όσον αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ.Σκουρλέτης είπε πως οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019 θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνουν και οι βουλευτικές με απλή αναλογική, απάντησε πως «μακάρι να μπορούσε να επιτευχθεί», όμως, «αυτό που θα φέρουμε προς ψήφιση είναι η απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης