Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενίσχυση και περιπολιών στην παράκτια ζώνη της Αττικής προανήγγειλε ο Τόσκας – Αντίδραση ΝΔ

tags :
Ενίσχυση και περιπολιών στην παράκτια ζώνη της Αττικής προανήγγειλε ο Τόσκας – Αντίδραση ΝΔ
Συνάντηση με τους δημάρχους των πέντε δήμων της νότιας Αττικής είχε ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη
Την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και των περιπολιών στην παράκτια ζώνη της Αττικής ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους των πέντε δήμων της νότιας Αττικής με κύριο αντικείμενο την εγκληματικότητα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Τόσκας, συζητήθηκαν τα προβλήματα της αστυνόμευσης ενόψει και της τουριστικής περιόδου που αρχίζει στην παραλία και συμφωνήθηκαν μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα, ενώ στις 15 Μαϊου θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τους δημάρχους για να συζητηθεί ο απολογισμός των συγκεκριμένων μέτρων.
Τη συνάντηση είχε ζητήσει, ως παλαιότερος, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, και σε αυτήν συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος και Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μαζί με αντιδημάρχους.
Τα μέτρα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με αστυνομικούς από τους 800 που αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη στόχων και γραφεία.
Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, η τοποθέτηση των συγκεκριμένων αστυνομικών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας με την εποπτεία ειδικής επιτροπής με επικεφαλής τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

ΝΔ: Τα έχουμε ξανακούσει αυτά
Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στις εξαγγελίες Τόσκα.
«Για τρίτη φορά, από το 2015, η Κυβέρνηση εξήγγειλε σήμερα τη μετακίνηση εκατοντάδων αστυνομικών από την προστασία προσώπων, στους δρόμους και τις γειτονιές.
Οι δύο προηγούμενες εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά, όπως άλλωστε και τόσα άλλα.
Προφανώς, η Κυβέρνηση την ξαναθυμήθηκε, μετά την πρωτοβουλία τη Νέας Δημοκρατίας να αποδεσμεύσει το 20% των αστυνομικών της δικής της φύλαξης.
Θα παρακολουθούμε καθημερινά αν ο κ. Τόσκας θα εκπληρώσει αυτή τη φορά την υπόσχεσή του.
Μέχρι τότε, ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσει τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών που απασχολούνται σήμερα για την προστασία του Πρωθυπουργού και κάθε κυβερνητικού στελέχους» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης