Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κούλογλου: Να περιμένετε καλές ειδήσεις από τη συνάντηση Τσακαλώτου – Scholz

Κούλογλου: Να περιμένετε καλές ειδήσεις από τη συνάντηση Τσακαλώτου – Scholz
Η νέα γερμανική ηγεσία στο υπουργείο Οικονομικών έχει διάθεση να κλείσει το ελληνικό θέμα τόνισε ο κ.Κούλογλου
Αισιόδοξος για τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογο του Olaf Scholz εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά «να περιμένετε καλές ειδήσεις».
«Οι Γερμανοί - τουλάχιστον από τις πληροφορίες που έχω εγώ - και η νέα γερμανική ηγεσία στο υπουργείο Οικονομικών έχουν διάθεση να κλείσει το ελληνικό θέμα, δεν θέλουν να το τραβήξουν άλλο, για πολλούς λόγους.
Θεωρούν ότι η Ελλάδα ήδη έκανε πολλά, ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει και τις δεσμεύσεις που είχε πάρει» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κούλογλου.
Όπως είπε, «οι Γερμανοί θέλουν να κλείσουν το ελληνικό θέμα με μια συμφωνία που θα είναι καλή για μας».
Ερωτηθείς για το εάν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ σε αυτό ο κ.Κούλογλου είπε πως «αυτό είναι το ερώτημα του 1 εκατομμυρίου», τονίζοντας πάντως πως «αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ δεν είναι η βασική πηγή των αποφάσεων».
Όσον αφορά την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ.Κούλογλου είπε πως «ο Erdogan έχει ένα κοινό το οποίο πρέπει καθημερινά να το τροφοδοτεί με έναν εχθρό, με κάτι καινούριο»
Ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε και στον θάνατο του πιλότου του Μιράζ, λέγοντας πως πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, αλλά και στο τηλεφώνημα που έλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Τούρκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα θετικό γεγονός που «αποτελεί μια ευκαιρία για επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, για το λιώσιμο των πάγων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης