Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιαργκόβας: Θα υπάρχει εποπτεία και όχι καθαρή έξοδος από τα μνημόνια

Λιαργκόβας: Θα υπάρχει εποπτεία και όχι καθαρή έξοδος από τα μνημόνια
Πώς είναι δυνατό να πάρει μπροστά η οικονομία με τέτοια φορολογική επιβάρυνση και τόσο υψηλές κρατήσεις διερωτήθηκε ο κ.Λιαργκόβας
Την θέση πως δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια και ότι θα υπάρχει εποπτεία μετά το τέλος του προγράμματος διατύπωσε ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Π. Λιαργκόβας.
Σε δηλώσεις του στο «Παραπολιτικά Fm» ο κ.Λιαργκόβας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μέτρα του 2020 να έρθουν νωρίτερα ενώ διερωτήθηκε πως είναι δυνατό να πάρει μπροστά η οικονομία με τέτοια φορολογική επιβάρυνση και τόσο υψηλές κρατήσεις.
«Η ύφεση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι μεγάλη και η χώρα είναι πρώτη σε ύφεση σε διάρκεια χρόνου» υποστήριξε ο κ.Λιαργκόβας, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα μαζέψει 20 δισεκατομμύρια ευρώ από τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και φορέων του δημοσίου τα οποία θα πάνε ως μαξιλαράκι στην Τράπεζα της Ελλάδος».
Ο κ. Λιαργκόβας υποστήριξε ότι στο πολιτικό σύστημα υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας καθώς διαφέρουν λόγια και πράξεις, είπε πως οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι φιλελεύθερες και όχι σοσιαλιστικές ενώ υποστήριξε πως καλό είναι το πολιτικό σύστημα να χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό κάτι που δεν γίνεται.
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λιαργκόβας δήλωσε πώς «η πρώτη περίοδος της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε καταστροφικά αποτελέσματα στην οικονομία» και σημείωσε πως «είχε δει δύο φορές τον πρωθυπουργό…», ενώ για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε πως «δεν έλεγε ποτέ τις απόψεις του».
Πάντως, ο κ. Λαργκόβας απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει κούρεμα καταθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης