Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία συνεχώς και πιεστικά δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές της Ελλάδας

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία συνεχώς και πιεστικά δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές της Ελλάδας
Όχι σε προσέγγιση της ΠΓΔΜ με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εάν δεν υπάρξει μια ενιαία και οριστική λύση για την ονομασία είπε ο κ. Κουμουτσάκος
Την θέση ότι η Τουρκία συνεχώς και πιεστικά δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές της Ελλάδας διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.
«Η Τουρκία συνεχώς και πιεστικά δοκιμάζει τα όρια, την ετοιμότητα και τις αντοχές της Ελλάδος.
Προκαλεί σκοπίμως ένταση.
Πρέπει να είμαστε νηφάλιοι και αποφασιστικοί.
Να μην της επιτρέψουμε να επιβάλει το "πότε" και "πως" μιας διαπραγμάτευσης» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha  ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας.
«Χωρίς ενιαία, ολική και οριστική λύση για την ονομασία των Σκοπίων η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτρέψει οποιαδήποτε προσέγγιση της γείτονος με ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Η κληρονομιά του Βουκουρεστίου είναι το βασικό διαπραγματευτικό χαρτί για τη σημερινή κυβέρνηση.
Οφείλει να το αξιοποιήσει» τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος.
Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας ο κ.Κουμουτσάκος είπε ότι η ΝΔ αγωνίζεται για την αυτοδυναμία, η οποία όπως είναι εφικτός στόχος.
«Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και η βάση της ΝΔ αγωνιζόμαστε για τον εφικτό στόχο της αυτοδυναμίας.
Μιας αυτοδυναμίας εξωστρεφούς όπου όποιος συμφωνεί με το πρόγραμμά και τους στόχους μας είναι καλοδεχούμενος να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια» τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στα σενάρια με το Κίνημα Αλλαγής.
«Το Κίνημα Αλλαγής αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τι επιδιώκει και που στοχεύει.
Όταν ένα μικρό κόμμα σπρώχνει την απόφαση πολιτικής συνεργασίας στο μέλλον, μια μεγάλη - κυρίαρχη δύναμη όπως η ΝΔ δεν έχει λόγο να αποφασίσει νωρίτερα.
Όλα θα κριθούν όταν έρθει η ώρα» υπογράμμισε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης