Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης για Σκοπιανό: Η στιγμή είναι καλή, έχουν γίνει συγκλίσεις – Κρίσιμη η συνάντηση Κοτζιά – Dimitrov

Αμανατίδης για Σκοπιανό: Η στιγμή είναι καλή, έχουν γίνει συγκλίσεις – Κρίσιμη η συνάντηση Κοτζιά – Dimitrov
Αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα με την Τουρκία με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αλλά είμαστε σε εγρήγορση είπε ο κ.Αμανατίδης
Για καλή στιγμή προκειμένου να βρεθεί μια συμφωνία για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, ο οποίος χαρακτήρισε κρίσιμη την αυριανή συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς με τον Σκοπιανό ομόλογο του N. Dimitrov.
«Είμαστε στη μέση των διαπραγματεύσεων.
Είναι κρίσιμες οι συνομιλίες ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών.
Θέλουμε μια συνολική συμφωνία, η οποία δεν θα αφήνει ανοιχτά θέματα, που δεν θα αφήνει πεδίο συγκρούσεων.
Είναι καλό το κλίμα έχουν γίνει συγκλίσεις και η στιγμή είναι καλή» υπογράμμισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, υπογράμμισε ότι «η Τουρκία θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή της πορεία».
«Δουλειά μας είναι να αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και ταυτόχρονα με εγρήγορση και αποφασιστικότητα.
Όλες μας οι ενέργειες εκπορεύονται από αυτή την αντιμετώπιση, που είναι μια συμπεριφορά ευθύνης που δείχνει τη δύναμή που έχουμε.
Η Τουρκία προσπαθεί να εμφανιστεί ως μια περιφερειακή δύναμη προς ανατολάς, αλλά η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και δεν έχει σχέση με αυτό που θέλει να κάνει η Τουρκία» επεσήμανε ο κ.Αμανατίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης