Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Δεν θα έχει καθαρή έξοδο η Ελλάδα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018

Χατζηδάκης: Δεν θα έχει καθαρή έξοδο η Ελλάδα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018
Το 3ο μνημόνιο συνδέεται με το 4ο όπως δείχνει η μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων είπε ο κ.Χατζηδάκης
Την θέση πως δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης παραπέμποντας και στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου (σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών), ο οποίος έκανε λόγο για ένα μεταμνημονιακό πρόγραμμα χωρίς νέους όρους.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Χατζηδάκης και αναφερόμενος στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, τόνισε ότι «τον Αύγουστο η χώρα δεν θα έχει καθαρή έξοδο», υποστηρίζοντας πως «το τρίτο μνημόνιο συνδέεται με το τέταρτο, όπως δείχνει η μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων».
«Στην Ελλάδα δεν γίνονται ακόμη επενδύσεις γιατί η Ελλάδα δεν είναι μια κανονική ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς τα μόνα έσοδα είναι από τη φορολογία» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ένταση που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Η συχνότητα των επεισοδίων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αλλά με ηρεμία, ψυχραιμία και όχι με στολές παραλλαγής και δηλώσεις.
Η Ελλάδα πρέπει να αναβαθμίσει την αμυντική της σχέση με τις ΗΠΑ και συγχρόνως να κρατήσει ανοιχτά όσο τον δυνατόν περισσότερα κανάλια με την Τουρκία.
Η ΝΔ δεν προσεγγίζει το θέμα ως κόμμα αλλά ως Ελλάδα, ωστόσο πρέπει και η κυβέρνηση να βλέπει έτσι το θέμα, κάτι που δεν κάνει.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε παρατεταμένη αμηχανία και σύγχυση.
Ο πρωθυπουργός έχει μια κατεύθυνση, ο Πάνος Καμμένος έχει άλλη, αλλά και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης