Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατεπείγουσα ερώτηση Σπυράκη στην Κομισιόν για την ΕΥΑΘ

Κατεπείγουσα ερώτηση Σπυράκη στην Κομισιόν για την ΕΥΑΘ
Η κ. Σπυράκη ρωτά την Κομισιόν αν έχουν υποβληθεί αιτήματα για την αναβάθμιση και βελτίωση υποδομών των δικτύων την τελευταία πενταετία
Κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή  Επιτροπή ώστε να πληροφορηθούν οι πολίτες την εξέλιξη της πορείας του εγκεκριμένου έργου "Τηλε-έλεγχος και αυτοματισμός του συστήματος ύδρευσης της περιοχής εξυπηρέτησης της ΕΥΑΘ"  προϋπολογισμού 4,15 εκατ., κατέθεσε η ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ , Μαρία Σπυράκη.
Μέσω του συγκεκριμένου έργου η ΕΥΑΘ θα μπορούσε  να είχε εντοπίσει  έγκαιρα πιθανά προβλήματα στο δίκτυο και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η κ. Σπυράκη ρωτά επίσης την Κομισιόν για το αν έχουν υποβληθεί αιτήματα για την αναβάθμιση και βελτίωση υποδομών των δικτύων την τελευταία πενταετία.

Η ερώτηση που υπέβαλε η Μαρία Σπυράκη έχει ως εξής:

"Για έβδομη συνεχή ημέρα παρατηρούνται προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, σε πολλές περιοχές έχουν εδώ και μέρες παντελή έλλειψη νερού ενώ περιοδικές διακοπές παρατηρούνται και σε περιοχές όπου έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Ως αποτέλεσμα, ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένοι και παιδιά στις εν λόγω περιοχές δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό καθώς έχει παρατηρηθεί θολότητα του νερού στις περιοχές όπου επανέρχεται μερικώς η υδροδότηση.
Επιπρόσθετα, στην ιστοσελίδα της αρμόδιας Εταιρίας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. φαίνεται να έχει ενταχθεί έργο με τίτλο, προϋπολογισμού €4,15 εκ. ευρώ.
Έχοντας υπόψη ότι το πρόβλημα οφείλεται σε κακή συντήρηση των υποδομών και δικτύων διανομής του νερού, ερωτάται η Επιτροπή:
1. Τι προβλέπεται για τη χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους έργων υδροδότησης;
2. Έχει χρηματοδοτηθεί κατά το παρελθόν η Εταιρία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. από κοινοτικούς πόρους και έχει υποβάλει σχετικά σχέδια για χρηματοδότηση βελτίωσης υποδομών δικτύου την τελευταία πενταετία;
3. Σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται το συγχρηματοδοτούμενο έργο και πότε προβλέπεται η ολοκλήρωσή του;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης