Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Μετά τον Αύγουστο του 2018 θα πάρουμε τα κλειδιά της χώρας στα χέρια μας - Κλείνει ο κύκλος της εποπτείας

Φλαμπουράρης: Μετά τον Αύγουστο του 2018 θα πάρουμε τα κλειδιά της χώρας στα χέρια μας - Κλείνει ο κύκλος της εποπτείας
 Η Τουρκία δεν έπεισε στη συνάντηση της Βάρνας ότι τής είναι αδιάφορη η σχέση της με την ΕΕ
Την πεποίθησή του ότι «μετά τον Αύγουστο και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια θα χαλαρώσουν οι δεσμεύσεις, δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμένουν αλλά τα «κλειδιά» της χώρας θα έρθουν στα χέρια της κυβέρνησής της» εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Φλαμπουράρης υποστηρίζει πως «δεν πιστεύω ότι κανένας Έλληνας νοσταλγεί πια τις πλαστές ευημερίες της μεταπολίτευσης. Βεβαίως διεκδικεί να βελτιώσει τη ζωή του και να ευημερήσει και καλά κάνει» και προσθέτει ότι «το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά μιας αισθητής καλυτέρευσης».
«Επιμένω ότι αυτό που είχαμε υποσχεθεί, ότι με την κυβέρνηση μας θα αποφύγουμε την καταστροφή, το έχουμε πετύχει.
Οι θυσίες του ελληνικού λαού ιδιαίτερα όμως των μεσαίων στρωμάτων και κάτω, είναι δεδομένες.

Το 2019 θα είναι μια νέα αρχή

Αν συγκρίνει κανείς τα καταστροφικά πρώτα πέντε χρόνια με τα τρία επόμενα θα δει τη μεγάλη διαφορά και κυρίως στα πιο αδύναμα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα.
Το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά μιας αισθητής καλυτέρευσης. Κλείνει ένας κύκλος ασφυκτικής επιτροπείας, συχνά μάλιστα παράλογης αλλά και βίαιων ανατροπών και αλλαγών.
Επειδή εκ των πραγμάτων θα ανακτηθεί ένα μεγάλο μέρος της αυτονομίας μας, η αλλαγή θα είναι αισθητή δικαιοπολιτικά, πρακτικά αλλά και ψυχολογικά» υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας.
Σημείωσε δε πως «θα υπάρξουν περιθώρια για βελτιώσεις και για την διόρθωση αδικιών. Η βελτίωση σε οικονομικό επίπεδο ακόμη και αν είναι ορατή δεν θα προκύψει αυτομάτως και «μαγικά», δεν μπορεί παρά να είναι μια διαδικασία πιο αργή και πιο μακροχρόνια. Χρειάζεται συστηματική δουλειά».
Αναφερόμενος στη στάση των εταίρων μας τονίζει πως «οι «συστάσεις» από την πλευρά τους παρακολουθούν το λάθος σκεπτικό ότι η κρίση ήταν δήθεν το αποκλειστικό παράγωγο ενός ανεύθυνου λαού. Αυτό όχι μόνο δεν είναι αληθές αλλά είναι και συνειδητό ψεύδος.
Κακώς και εκ του πονηρού λέγονται όλα αυτά. Ο λαός μας πλήρωσε ακριβά τα λάθη των κυβερνήσεων του και ενός συστήματος πολιτικού, οικονομικού που καθιερώθηκε με ανοχή αν όχι συμμετοχή και των δανειστών μας. Για αυτό και στράφηκε στην Αριστερά.Τρία χρόνια τώρα παθαίνουμε και μαθαίνουμε μαζί. Και σταθήκαμε όρθιοι, αγωνιζόμενοι διαρκώς. Και μαζί αναρωτιόμαστε, τι μας έφερε ως εδώ και πώς θα βγούμε από το τούνελ. Δεν πιστεύω ότι κανένας Έλληνας νοσταλγεί πια τις πλαστές ευημερίες τις μεταπολίτευσης. Βεβαίως διεκδικεί να βελτιώσει τη ζωή του και να ευημερήσει και καλά κάνει».

Για τη στάση της Τουρκίας

Αναφερόμενος στα συνεχή προκλητικά επεισόδια στο Αιγαίο και τη Μεσογείο από την πλευρά της Τουρκίας υποστηρίζει πως «στη Βάρνα για πρώτη φορά με τέτοια σαφήνεια η Ευρώπη πήρε θέση καυτηριάζοντας τη συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι των συμμάχων της και γενικότερα στο Αιγαίο. Η ομαλοποίηση των σχέσεών της με Κύπρο και Ελλάδα είναι προϋπόθεση για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία δεν έπεισε ότι τής είναι αδιάφορη η σχέση της με την ΕΕ.
Τέλος ενώ βγήκαμε κερδισμένοι στη Βάρνα φαίνεται ότι έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο για μια δίκαιη και ασφαλή διευθέτηση των σχέσεων μας με τη γείτονα και φίλη χώρα».
Υπογράμμισε ακόμη πως σε στρατιωτικό επίπεδο η χώρα λαμβάνει και θα λάβει κάθε μέτρο προκειμένου να είναι ισότιμος συνομιλητής οιουδήποτε και σε όλα τα πεδία. «Η αμυντική θωράκιση της χώρας μας όπως πάντα έτσι και σήμερα αποτελεί εθνικό χρέος. Αλλά ποτέ, εγώ τουλάχιστον, δεν θα πάψω να λέω - ρομαντικά ίσως- ότι η πολεμική βιομηχανία δεν θα έπρεπε να υπάρχει και ότι οι πολεμικές «επενδύσεις» είναι ιδιαζόντως αποκρουστικές ακόμη και όταν είναι αναγκαίες».

Στις 11.000 οι υποθέσεις που έχουν υποβληθεί στην «Καθημερινότητα»

Είμαι αρκετά ικανοποιημένος λαμβάνοντας υπόψη το ασφυκτικό πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η κυβέρνηση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί η «Καθημερινότητα» κερδίζει το στοίχημα της στήριξης του πολίτη απέναντι στον γραφειοκρατικό κυκεώνα του Δημοσίου κερδίζοντας καθημερινά και την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων πολιτών, αφού κάθε ένας που απευθύνθηκε στην «Καθημερινότητα» έχει λάβει μια έγκυρη απάντηση, ανεξάρτητα από το αν μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα. Αυτό δείχνουν οι 11.000 υποθέσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα και τα ευχαριστήρια μηνύματα που δεχόμαστε.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των προβλημάτων που θέτουν οι πολίτες αφορά κυρίως το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τα Υπουργεία Οικονομίας & Ανάπτυξης, και Οικονομικών (συντάξεις, εφάπαξ, ρυθμίσεις οφειλών, εξοφλήσεις και ρυθμίσεις χρεών κλπ). Εξίσου σημαντικά είναι θέματα εξόφλησης χρεών του Δημοσίου προς τους επαγγελματίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ρύθμιση χρεών στην εφορία και καθυστέρηση στις εκκαθαρίσεις παροχών υγείας.

Η ΠΓΔΜ να αντιληφθεί την ιστορική ευκαιρία που έχει

Η αισιοδοξία είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που προσπαθούν. Ο απαισιόδοξος δεν έχει ανάγκη την πράξη. Η κυβέρνησή μας είναι μαχητική αλλά και συνετή. Ελπίζω, η ΠΓΔΜ να αντιληφθεί την ιστορική ευκαιρία που της δίδεται για να προχωρήσει ως χώρα. Είναι νομίζω στο χέρι της πλέον. Να πείσει το λαό της ότι η αφαίρεση των αλυτρωτισμών από τη ζωή μας και το Σύνταγμα, είναι προς το συμφέρον των λαών των δύο χωρών αλλά και όλων των Βαλκανίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης