Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Μέχρι τέλους θα διατηρηθεί η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Τσίπρας: Μέχρι τέλους θα διατηρηθεί η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Απόλυτη κάλυψη στον Π. Καμμένο από τον Δ. Τζανακόπουλος
Πλήρη κάλυψη στον Πάνο Καμμένο για τις πρόσφατες δηλώσεις του που απευθύνονταν στην απέντι πλευρά του Αιγαίου, έδωσε σήμερα (30/3) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Πάράλληλα άδειασε τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, στέλνοντας μήνυμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είναι πολλοί εκείνοι που δημόσια ή παρασκηνιακά στρέφονται κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ.
Μόλις χθες ο Πάνος Καμμένος από την Αρμενία έστειλε μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ότι «θυμηθείτε ότι το 1821 χάσατε από την Ελλάδα».
Λίγες ημέρες νωρίτερα την εθνική επέτειο είχε πει όσους ονειρεύονται μεγάλες αυτοκρατορίες να θυμούνται ότι το 1821 ο ελληνικός λαός τους συνέτριψε.
Είναι οι απαντήσεις του κ. Καμμένου στις σκληρές δηλώσεις από την άλλη πλευρά του Αιγαίου.
Ο κ. Σκουρλέτης χθες δήλωσε ότι «δεν έχουμε συμφέρον να ακολουθούμε αυτή την πλειοδοσία δηλώσεων».
Η απάντηση σήμερα ήλθε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στο μπρίφινγκ: «Κάποιες σκληρές απαντήσεις σε κάποιες στιγμές ίσως είναι θεμιτές ή εύλογες...η κυβέρνηση ωστόσο μεριμνά και προσπαθεί να υπάρχει ηρεμία στην περιοχή».
Το θέμα όμως του κ. Καμμένου και των δηλώσεών του τόσο για τα ελληνοτουρκικά όσο και για το Σκοπιανό –«θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τον όρο Μακεδονία»-, έθεσαν χθες (29/3) τα στελέχη στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό.
Σε συνάρτηση μάλιστα με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά μετά την πρόταση διαλόγου από τη Φώφη Γεννηματά, αλλά και το ραντεβού με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες ξεκαθάρισε ότι θα πάει μέχρι τέλους, δηλαδή μέχρι τις εκλογές οψέποτε γίνουν με τον κ. Καμμένο.
Το θέμα των συγκλίσεων με την κεντροαριστερά για την δημιουργία του προοδευτικού πόλου, μπορεί να ξεκινά τώρα με κινήσεις και από τις δύο πλευρές αλλά στο επίπεδο των κομματικών συμμαχιών θα τεθεί μετά τις εκλογές.
Τα  θεσμικά ζητήματα, τα εθνικά θέματα, η αναθεώρηση του Συντάγματος  μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης και συναινένεσης για την διαμόρφωση ενός προοδευτικού μετώπου διακριτού από την έχουσα πάρει ακροδεξιά τροχιά ΝΔ, μετά τον Αύγουστο όταν θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και θα έχουν δρομολογηθεί οι κίνησεις κατά της διαπλοκής, τα δύο θέματα στα οποία βασίζεται η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο αλλά και γενικότερα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συζητείται και η συμπεριφορά των στελεχών των ΑΝΕΛ που δεν μπορεί να ελέγξει ο πρόεδρος του κόμματος και κυρίως του Δημήτρη Καμμένου που σχεδόν καθημερινά στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ «λειτουργώντας σαν προέκταση της αντί-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδας», όπως χαρακτηριστικά λένε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης