Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Επιβεβλημένες οι συναντήσεις του Κοτζιά με τους πολιτικούς αρχηγούς

Θεοδωράκης: Επιβεβλημένες οι συναντήσεις του Κοτζιά με τους πολιτικούς αρχηγούς
Πολύ μεγάλο λάθος από τους ΑΝΕΛ που έκαναν λόγο για ομηρεία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είπε ο κ.Θεοδωράκης
Επιβεβλημένες χαρακτήρισε τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά με τους πολιτικούς αρχηγούς ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Alpha ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι μπορεί να συγκρούεται με την κυβέρνηση, αλλά όπως είπε, «υπάρχει και η Ελλάδα, τα εθνικά θέματα».
Ο κ.Θεοδωράκης επανέλαβε την θέση του για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και διατύπωσε την αίσθησή του ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ, καθώς, όπως είπε «είναι μεγάλες οι πιέσεις της Ευρώπης να τελειώνει με την ακαταστασία».
Ερωτηθείς για το τι θα γίνει όταν έλθει, αν έλθει, τελική λύση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι πρέπει να δούμε την τελική πρόταση.
Ωστόσο, εκτίμησε ότι θα συγκεντρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, αν και δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του για το σύνολο των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας όσον αφορά τη ΝΔ ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αρνηθεί λύση, είναι πιστός στην εθνική λύση», ενώ περιμένει να γίνει «μεγάλη κουβέντα στις τάξεις της ΝΔ».
«Το Κίνημα Αλλαγής έχει τοποθετηθεί ενιαία στο θέμα.
Πώς είναι δυνατό το ελληνικό Κοινοβούλιο να απορρίψει μια λύση που θα έχει την ευρωπαϊκή σφραγίδα;
Θα επιτρέψουμε να γίνει τουρκική αεροπορική βάση στην πΓΔΜ;» διερωτήθηκε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει δυόμιση γραμμές στο εν λόγω ζήτημα, μία του πρωθυπουργού, μία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και η τρίτη του υπουργού Εξωτερικών, που προσπαθεί, όπως υποστήριξε, να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο άλλες γραμμές.
Στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο Στ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «πολύ μεγάλο λάθος από τους ΑΝΕΛ», όταν μίλησαν για «ομηρεία».
«Και αυτό γιατί, όταν μιλάς για ομήρους, μετά θα μιλήσεις και για ανταλλαγή, είναι μια ανεύθυνη πατριωτικά, πρόταση» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης δεν μίλησε από μόνος του, αλλά σε συνεννόηση με το κόμμα του, και ζήτησε να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι, όπως ανέφερε, οι ΑΝΕΛ δεν έχουν και τόσο σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης