Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τους επενδυτές του Κατάρ θυμήθηκε ο Μητσοτάκης

Τους επενδυτές του Κατάρ θυμήθηκε ο Μητσοτάκης
Φυσικά οι επενδύσεις έμειναν στα χαρτιά
Τους επενδυτές από το Κατάρ θυμήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σήμερα 19/3 μετέβη στην πρωτεύουσα Ντόχα και αύριο Τρίτη 20/3 θα έχει συναντήσεις.  
Ο πρώτος που επιχείρησε να αναπτύξει επενδυτικές σχέσεις ήταν ο Κώστας Καραμανλής ήδη πριν από περισσότερα από 10 χρόνια. Ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Επόμενος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς που είχε υπογράψει διάφορα μνημόνια και μάλιστα διαβεβαίωνε κατηγορηματικά ότι "δεν θα είναι μία από τα ίδια και είχε ορίσει και επιτροπή παρακολούθησης των επενδυτικών projects υπό την δική του επίβλεψη".
Εκείνος όμως που ήταν πρωτοπόρος πριν και από τον Κώστα Καραμανλή ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε κάνει επίσκεψη βάζοντας τον λίθο για την ανάπτυξη τω ν σχέσεων της οικογένειας με την βασιλική οικογένεια Θάνι.
Φυσικά οι επενδύσεις έμειναν στα χαρτιά.
Άνθρωπος που γνωρίζει τα οικονομικά της βασιλικής οικογένειας λέέι ότι "πράγματι διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα και έχουν τα περισσότερα αποθέματα αερίου στον κόσμο, και αναζητούν συμφέρουσες τοποθετήσεις κεφαλαίων.  Ωστόσο μόνο αφελείς δεν είναι, είναι εξαιρετικά δύσκολοι στις διαπραγματεύσεις και στις συμφωνίες.
Αφελείς είναι εκείνοι που νομίζουν ότι θα τους κοροιδέψουν".
Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει αύριο, Τρίτη 20 Μαρτίου, συνάντηση με τον Εμίρη Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ενώ στη συνέχεια θα έχει επαφές με ανώτατα στελέχη της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ (Qatar Investment Authority).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης