Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Το νέο σήμα - Οι 12+1 προτάσεις διακυβέρνησης της Γεννηματά

Κίνημα Αλλαγής: Το νέο σήμα - Οι 12+1 προτάσεις διακυβέρνησης της Γεννηματά
Το νέο σήμα του Κινήματος Αλλαγής
Με την παρουσίαση του νέου σήματος του Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώθηκε το ιδρυτικό του συνέδριο αργά το βράδυ του Σαββάτου 17/3.
Ένα ρόδο με τρία χρώματα, κόκκινο, μπλε και πράσινο, αποτελεί το σήμα του Κινήματος Αλλαγής και όπως σημείωσαν στενοί συνεργάτες της Φ. Γεννηματά,  συμβολίζει το ρόδο της ελπίδας.
Στη δεύτερη η χθες ημέρα του συνεδρίου τέθηκαν σε ψηφοφορία και εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία η διακήρυξη, το καταστατικό και το πρόγραμμα του νέου φορέα, όπως επίσης και το οργανωτικό σχήμα μεταξύ των οποίων και η σύνθεση της Κ.Ε.
Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα οριστούν από τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής τα πρόσωπα που προτείνουν, ενώ θα ξεκαθαριστούν και προτάσεις που αφορούν στο πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, στην ποσόστωση κατά 1/3 στα όργανα, τα ψηφοδέλτια των φύλων και επιμέρους λεπτομέρειες για θητεία.
Μετά την ολοκλήρωση του Ιδρυτικού Συνεδρίου, όπως υπογράμμισε στη δευτερολογία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής τίθεται σε εκλογική ετοιμότητα «είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019».
Η κ. Γεννηματά κλείνοντας το συνέδριο χθες τόνισε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φάνηκαν να διαγκωνίζονται στην ανάγκη για συνεργασίες.
Αλλά δεν τα κατάφεραν , δεν έπεισαν», αλλά και ότι «με την ακραία πόλωση και το διχασμό βάζουν σε κίνδυνο και πάλι την εθνική προσπάθεια».
«Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν θα πάψουμε να προβάλλουμε το πλαίσιο της εναλλακτικής μας , προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας».
Η ίδια κατέθεσε 12+1 κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που μπορούν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας:

1) Εθνική Γραμμή για την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και Ανάκτηση της αξιοπιστίας της. Άμεση ελάφρυνση του δημόσιου χρέους χωρίς νέες δεσμεύσεις που θα επιτρέψει μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

2) Αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου της χώρας.

3) Ένα σταθερό Φορολογικό Σύστημα που διασφαλίζει την δίκαιη διανομή του πλούτου, και την παροχή κινήτρων για την τόνωση της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

4) Ενίσχυση της χρηματοδότησης της Οικονομίας, τόσο με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, όσο και με την αποκατάσταση του ρόλου του Τραπεζικού Συστήματος.
Προστασία όμως της Α' κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών.

5) Μετατροπή του Υπερταμείου από Ταμείο Εκχώρησης, σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ώστε να αντληθούν πόροι για την Ανάπτυξη και το Ασφαλιστικό Σύστημα.

6) Στήριξη του Έλληνα Αγρότη, για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, με την μείωση του κόστους παραγωγής, την προοδευτική μείωση φόρων και εισφορών και την κατοχύρωση του αφορολόγητου των ενισχύσεων. Με την αποτροπή της επανεθνικοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

7) Ριζική αλλαγή και αποκομματικοποίηση του κράτους

8) Μεταρρύθμιση του Κοινωνικού Κράτους με γνώμονα την Κοινωνική Αποτελεσματικότητα και την σωστή αξιοποίηση των πόρων.
Νέο ΕΣΥ με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, προσβάσιμες σε όλους.
Σταθερά και μόνιμα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.
Αλλαγή του Ασφαλιστικού Συστήματος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της δικαιοσύνης σε αυτό.
Κατώτερο εγγυημένο επίπεδο σύνταξης στα 500 ευρώ.

9) Πολιτικές για την ένταξη των ανέργων με την επιδότηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και πολιτικές για την βελτίωση της θέσης του εργαζόμενου.
Ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση του Κατώτερου μισθού μέσα από την ΕΓΣΣΕ.

10) Αλλαγή στο Σύστημα Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, παρέχοντας ίσες δυνατότητες στην νέα γενιά για γνώση, πρόσβαση στην αγορά εργασίας με αξιοπρεπείς όρους, ανταπόκριση στις νέες συνθήκες της ψηφιακής εποχής.
Απελευθερώνουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από τα κατάλοιπα του παρελθόντος και τις λογικές του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου.

11) Ενίσχυση στους θεσμούς της Δημοκρατίας, και του Κράτους Δικαίου. Αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

12) Προάσπιση χωρίς όρους και συμβιβασμούς των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους και την αντιμετώπιση των κάθε μορφής διακρίσεων.

και ακόμη

12+1) Στήριξη της Νέας Γενιάς της πατρίδας μας, με μέτρα που παρέχουν περισσότερες δυνατότητες για επιχειρηματικότητα, εξέλιξη, εργασία, δημιουργία οικογένειας, αλλά και με κίνητρα για συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην πολιτική της χώρας.
Με κονδύλια για την έρευνα και καινοτομία, και ξενόγλωσσα τμήματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ώστε να προσελκύσουμε νέους Έλληνες επιστήμονες που δουλεύουν στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης