Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστάσεις Κουβέλη από Καμμένο για τα περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Αποστάσεις Κουβέλη από Καμμένο για τα περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας
Αποστάσεις από την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κράτησε ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας, Φ. Κουβέλης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση διεκδικεί την επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο στρατιωτικούς.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι οι αναφορές για ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι «υπερτροφικός λόγος».
«Δεν υπηρετούν το σκοπό μας για τους δυο στρατιωτικούς» είπε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν μπορεί να προσδιορίσει των χρόνο της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.
Ωστόσο, ο κ.Κουβέλης τόνισε ότι η ελληνική πλευρά διεκδικεί την επιτάχυνση της διαδικασίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει χρονοτριβή από την πλευρά της Τουρκίας στο όνομα της ολοκλήρωσης της πραγματογνωμοσύνης σχετικά με το αν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη στα κινητά των δύο στρατιωτικών.
«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, πάντως, ότι τα κινητά είναι καθαρά» είπε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος αποκάλυψε ότι βρίσκεται στην Τουρκία, Έλληνας πραγματογνώμονας, ο οποίος συμμετέχει στην εν εξελίξει έρευνα για τα κινητά των δυο στρατιωτικών.
Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα».
«Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ότι κάνω και τώρα.
Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση.
Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ αναφορικά με το να επιστρέψουν γρήγορα» υπογράμμισε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος ερωτηθείς για το τι απαντά στην αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για χαμένο χρόνο, τόνισε ότι οι ενέργειες, από πλευράς της κυβέρνησης, έγιναν από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν οι Αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης