Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης: Να χυθεί άπλετο φως για την υπόθεση Novartis – Δεν κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση

Χρηστίδης: Να χυθεί άπλετο φως για την υπόθεση Novartis – Δεν κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση
Απαραίτητο τα ελληνικά κόμματα να δείξουν ομοψυχία στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είπε ο κ.Χρηστίδης
Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της Novartis ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης, ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση.
«Το βασικό για εμάς είναι να χυθεί άπλετο φως.
Όταν αρνείσαι συνεχώς να γίνει αυτό με τις κατάλληλες διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και ο νόμος, αυτό είναι κάτι που αντί να δίνει λύσεις και απαντήσεις στον κόσμο, ο οποίος ρωτά, συνήθως συσκοτίζει την υπόθεση.
Δεν βλέπουμε και καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης να λύσει το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης αι ενδεχομένως αντίστοιχων ζητημάτων στο σήμερα.
Υπήρχε στο χθες, το ξέρουμε, εμείς το έχουμε πει, έχουμε φέρει ως παράδειγμα τι γινόταν την περίοδο 2004-2009, αλλά ειλικρινά εμείς κάναμε και μία επώνυμη καταγγελία με τον γραμματέα της ΚΟ, τον Βασίλη Κεγκέρογλου, την κ. Χριστοφιλοπούλου και τον κ. Λοβέδο, που πήγαν στον εισαγγελέα και δήλωσαν επώνυμα κάποια πράγματα.
Δεν πρέπει να διερευνηθεί και το τι περιλαμβάνεται στις συγκεκριμένες καταγγελίες που έκαναν οι τρεις βουλευτές;» διερωτήθηκε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χρηστίδης.
Όσον αφορά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ.Χρηστίδης είπε πως «ο ελληνικός λαός και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα οφείλουν να δείξουν ομοψυχία σε αυτό το ζήτημα και οφείλει πολύ γρήγορα η Τουρκία να δώσει πίσω τους δύο νέους αξιωματικούς, ακριβώς όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια σε αντίστοιχα ζητήματα, όταν υπήρχαν κατά λάθος τέτοιου είδους διαδικασίες».
«Δεν νοείται να ακολουθεί η Τουρκία αυτή τη στρατηγική.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση στέκει αμήχανη, χωρίς να πράττει, αλλά μόνο να λέει, είναι κάτι που το παρατηρούν όλοι.
Χρειάζεται μια εθνική στρατηγική.
Εμείς σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά λέμε ότι στρατηγική υπάρχει και πρέπει να εφαρμοστεί» τόνισε ο κ.Χρηστίδης, αναφέροντας πως όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ η κατάσταση έχει ξεφύγει.
«Ο κ. Ζάεφ κυκλοφορεί ανά την Ευρώπη λέγοντας ότι είναι ο 'Μακεδόνας' πρωθυπουργός, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και έχει φτάσει στο σημείο να λέει ότι πρέπει εμείς να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας και αντί να κάτσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως έχει πει η Φώφη Γεννηματά, γύρω από ένα τραπέζι και να διαμορφώσουν μια εθνική γραμμή δεν ξέρουμε σε ποια βάση συζητάμε ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα της χώρας μας» υποστήριξε ο κ.Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης