Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά υπ. Εσωτερικών κατά ΝΔ: Πολιτικό bullying και εκφοβιστική παρέμβαση στο ΑΣΕΠ

Πυρά υπ. Εσωτερικών κατά ΝΔ: Πολιτικό bullying και εκφοβιστική παρέμβαση στο ΑΣΕΠ
Για θεσμικό ατόπημα κατηγορεί τη ΝΔ το υπουργείο Εσωτερικών
Πυρά κατά της ΝΔ εξαπολύει το υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη των βουλευτών της ΝΔ, Γ.Γεωργαντά και Γ. Κεφαλογιάννη στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για «θεσμικό ατόπημα», «πολιτικό «bullying» και «εκφοβιστική παρέμβαση στο ΑΣΕΠ».
«Με την απροκάλυπτη άσκηση πίεσης προς τη διοίκηση του ΑΣΕΠ χθες, η ΝΔ ξεπέρασε πολλά όρια, μερικά από τα οποία υποτίθεται ότι είχε θέσει η ίδια» υπογραμμίζει το υπουργείο Εσωτερικών.
«Η ΝΔ με αφορμή διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, αλλά δεν την βολεύουν, επιδόθηκε σε μια ωμή, εκφοβιστική παρέμβαση στο ΑΣΕΠ, ένα πολιτικό bullying που συνιστά θεσμικό ατόπημα και υποσκάπτει το κύρος της Ανεξάρτητης Αρχής.
Μια παρέμβαση που δείχνει περιφρόνηση για οτιδήποτε δεν μπορεί να ελέγξει, αλλά και προς την έννοια των Ανεξάρτητων Αρχών, για τις οποίες έσκιζε τα “ιμάτιά” της κάποια εποχή» επισημαίνει το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κατηγορεί τη ΝΔ ότι επανέρχεται στο θέμα του διαγωνισμού για τις μόνιμες προσλήψεις στους δήμους «μόνο και μόνο επειδή θέλει να παραδώσει βορά σε ιδιωτικά συμφέροντα την αποκομιδή των απορριμμάτων», θέση που «έρχεται σε αντίθεση με πολλούς δημάρχους οι οποίοι έχουν ακόμη και πολιτική συγγένεια με τη ΝΔ».
Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι το άρθρο 24 του ν.4479/17 (σ.σ. γνωστή και ως «τροπολογία Σκουρλέτη») είναι σαφές ως προς την προσμέτρηση της εργασιακής εμπειρίας για το σύνολο των θέσεων στον διαγωνισμό για τις 8.166 θέσεις στους ΟΤΑ, καθώς και ότι «δεδομένες είναι και οι -από το νόμο οριζόμενες- διαδικασίες του ΑΣΕΠ για τυχόν επιβεβλημένες προσαρμογές  επί της διαδικασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης