Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί είμαστε υποκριτές – Αυτά που ανέφερε ο Δαβάκης για τους Ρομά είναι η πραγματικότητα

Γιατί είμαστε υποκριτές – Αυτά που ανέφερε ο Δαβάκης για τους Ρομά είναι η πραγματικότητα
Έχουμε βρεθεί λίγο ή πολύ αντιμέτωποι σε διάφορα γεγονότα με τους Ρομά, αθίγγανους, γύφτους ή τουρκόγυφτους.
Πόσο υποκριτική μπορεί να είναι η κοινωνία μας, πλήθος ηθικολόγων εμφανίζονται ως κήνσορες του ουμανισμού και κατά βάθος είναι φελλοί;
Έχουμε βρεθεί λίγο ή πολύ αντιμέτωποι σε διάφορα γεγονότα με τους Ρομά, αθίγγανους, γύφτους ή τουρκόγυφτους.
Κάτι ευτραφείς κυρίες με πολύχρωμα φουστάνια που προφανώς δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε κατά λάθος τις τάσεις της μόδας…σε πλησιάζουν και σου λένε «ρε ομορφόπαιδο να σου πω την μοίρα σου ή ρε μορφονιά να σου πω τα καλά της τύχης σου, ποιο καλό παλικάρι θα σε πάρει».
Σε αυτή την εικόνα ενδόμυχα όλοι και όλες θα έχετε πει ρε τις μαγαρισμένες πάνω μου πέσανε και για καλό και για κακό κοιτάτε και τις τσέπες σας να μην σας λείπει κανένα πορτοφόλι.
Σίγουρα έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με ρομά ή τσιγγανάκια ή γυφτάκια – ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τις διαφορές τους – που σου λένε στο δρόμο θα μου δώσεις ένα ευρώ;
Του δίνεις το 1 ευρώ και μετά σου ζητάει και τυρόπιτα από το παρακείμενο μαγαζί.
Μάλιστα εάν καταλάβει ότι δείχνεις καλοσύνη θα σου ζητήσει και coca cola για την χώνεψη.  
Σίγουρα θα έχετε βρεθεί αντιμέτωποι όλοι εσείς οι δήθεν ηθικολόγοι σε στιγμές ότι πλανόδιοι μαζεύουν κάθε είδους σκουπιδιών, χαρτόνια, σίδερα κ.α.
Αυτή είναι η μια πλευρά των δυστυχισμένων ανθρώπων που παλεύουν να ζήσουν όχι όμως εργαζόμενοι όπως όλοι εμείς αλλά εκμεταλλευόμενοι την ανθρωπιά μας.
Υπάρχει και η άλλη πλευρά.
Αυτή την πλευρά ανέλυσε όχι με σκληρό τρόπο και κακώς ανακάλεσε τις αναφορές του ο Θανάσης Δαβάκης βουλευτής της ΝΔ στον νομό Λακωνίας.
Στην Λακωνία η παραβατικότητα των Ρομά δεν έχει όρια.
Κλοπές, έχουν ξαφρίσει εκατοντάδες σπίτια, βιαιοπραγήσει και προφανώς μονίμως επιδείξει παραβατική συμπεριφορά.
Πόσες φορές έχετε ακούσει…ντράκαρες με τσιγγάνο ή γύφτο σώθηκες αυτοί δεν έχουν βγάλει ποτέ ασφάλεια ούτε καν ξέρουν τι σημαίνει κώδικας οδικής κυκλοφορίας.
Οι περισσότεροι από τους Ρομά, Τσιγγάνους και Γύφτους είναι συνειδητά κλέφτες, ζουν ως παρασιτικοί οργανισμοί στις παρυφές των κοινωνιών μας.
Και όσοι από εσάς το παίζετε ηθικολόγοι σας θέλω να πάτε να ζήσετε σε τσαντίρι που εκεί τρώνε, εκεί πίνουν και εκεί κάνουν και πολλά άλλα πράγματα που φαντάζεστε.
Όλοι αυτοί οι Ρομά, Τσιγγάνοι και Γύφτοι – οι περισσότεροι – δεν αποδέχονται την έννοια της οργανωμένης κοινωνίας, των νόμων και της συμβατικής συμπεριφοράς.

Υποσημείωση

Εάν αφήσεις μπροστά σε ένα Ρομά, Τσιγγάνο, Γύφτο το πορτοφόλι σου συνειδητά και στρέψεις δήθεν το βλέμμα σου αλλού τι πιστεύεις ότι θα συμβεί;
1)Θα έχει γίνει άφαντο το πορτοφόλι μαζί με τον Ρομά;
2)Θα έχει γίνει άφαντος ο Ρομά μαζί με το πορτοφόλι;
Μια από τις δύο επιλογές είναι η σωστή, τι νομίζετε;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης