Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: Ελπίζω οι Τουρκικές δικαστικές αρχές να δουν το περιστατικό στις πραγματικές διαστάσεις

Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: Ελπίζω οι Τουρκικές δικαστικές αρχές να δουν το περιστατικό στις πραγματικές διαστάσεις
Τι ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Κουβέλης  
«Πιστεύω και ελπίζω ότι οι Τουρκικές δικαστικές αρχές, οι οποίες έχουν επιληφθεί και αύριο θα γίνει και η σχετική δίκη σε δικαστήριο της Αδριανουπόλεως, θα δουν το περιστατικό στις πραγματικές του διαστάσεις», ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.
Εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «θα αποφευχθεί, και στη βάση των προσπαθειών και των ενεργειών που γίνονται από την δική μας πλευρά, ο οποιοσδήποτε άλλος συμψηφισμός, με ενδεχόμενες επιλογές της Τουρκίας και θα μείνει ως ένα περιστατικό το οποίο είναι στις διαστάσεις που σας ανέφερα, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο».
Σημείωσε ακόμη πως πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία φέρεται ότι αφορά στη διέλευση σε τουρκικό έδαφος δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μας, κάτι που όπως είπε «είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να αποδειχθεί, σε κάθε περίπτωση, αυτή η διέλευση, εάν έχει συντελεστεί», προσθέτοντας ότι «προφανέστατα δεν υπήρχε η πρόθεση, από την πλευρά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, να εισέλθουν παράνομα σε ξένο έδαφος».
Για τη θέση της Αριστεράς σχετικά με την ένταση των εξοπλισμών, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «δεν είναι μόνο μακριά από τη θέση της Αριστεράς, πρέπει να είναι μακριά και από τον καθέναν, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει, και δεν τελειώνει ποτέ, στην συμμετοχή της χώρας μας στην κούρσα των τρελών εξοπλισμών.
Εκείνο το οποίο κάνουμε από θέση ευθύνης, από θέση σύνεσης, από θέση ψυχραιμίας και πολιτικής νηφαλιότητας, είναι να έχουμε θωρακισμένη την άμυνά μας».
Για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και την κριτική που ασκείται στο πρόσωπο του από κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «αυτοί που εμφανίζονται ως αυθεντικοί ερμηνευτές των θέσεων, των αρχών και των απόψεων της Ανανεωτικής Αριστεράς, εξαιρετικά όψιμα ανακαλύπτουν το λόγο της Ανανεωτικής Αριστεράς για να υπηρετήσουν τη δική τους, σήμερα, αντιπολιτευτική στάση».
Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους του έγινε η πρόταση να μπει στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι «εγκρίθη από  τον Πρωθυπουργό, ότι θα ήταν χρήσιμη η συμμετοχή μου, ακριβώς για την προσφορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και μάλιστα σ' ένα κρίσιμο υπουργείο. Η κρισιμότητα του Υπουργείου αναδεικνύεται, έχει σχέση και με την ευρύτερη κατάσταση, με τις νέες συνθήκες αλλά και με τις συγκυρίες».   
Σε ό,τι αφορά τα σκάνδαλα, οπ κ. Κουβέλης τόνισε ότι «το 10% του ΑΕΠ είχε απορροφηθεί, είχε λεηλατηθεί από τη διαφθορά.
Ποιός αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής όταν του 1,5% του ελληνικού πληθυσμού ελέγχει το 47% του ΑΕΠ. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος με αυτό».
Σχετικά με τη σύνδεση από ορισμένους της δικής του υπουργοποίησης με το θέμα της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ, είπε ότι «πρόκειται για ασκήσεις επί χάρτου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης