Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση σε Τσίπρα και Κουβέλη από τη ΝΔ - Σπυράκη: Αδύναμος ο πρωθυπουργός

Επίθεση σε Τσίπρα και Κουβέλη από τη ΝΔ - Σπυράκη: Αδύναμος ο πρωθυπουργός
Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τις εκλογές είπε η κα.Σπυράκη
Επίθεση στον πρωθυπουργό για τον ανασχηματισμό έκανε σήμερα η ΝΔ, δια της εκπροσώπου της, Μαρίας Σπυράκη, ενώ επικέντρωσε στον Φώτη Κουβέλη.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, στην γραμμή του πρώην πρωθυπουργού της, δεν ξεχνά την αποχώρηση του κ. Κουβέλη από την κυβέρνηση Σαμαρά, τον Ιούνιο του 2013 και κυρίως την άρνησή του να δεχθεί την πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που συντόμευσε τον βίο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Η κα. Σπυράκη υποστήριξε ότι η αδυναμία του πρωθυπουργού φαίνεται από το ότι δεν απομάκρυνε τους υπουργούς του που εμπλέκονται σε σκάνδαλα και για τους οποίους η ΝΔ έχει ζητήσει συγκρότηση προανακτιρικής επιτροπής.
Ωστόσο έκανε ότι δεν άκουσε την ερώτηση δημοσιογράφου με το ίδιο σκεπτικό ότι δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να απομακρύνει τον Άδωνη Γεωργιάδη, από την θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, ο οποίος επίσης εμπλέκεται και έχει ζητηθεί προανακριτική επιτροπή για τις ενέργειές του.
Συγκεκριμένα η κ. Σπυράκη δήλωσε ότι ο "ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός,  ο ανασχηματισμός επιβεβαίωσε την αδυναμία του να απομακρύνει υπουργούς για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολλάκη και Παναγιώτη Καμμένο".
Σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ζητήσει την συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής για να εξετάσει τυχόν ευθύνες για τους υπουργούς, Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολλάκη.
Υπάρχουν, ανέφερε, έγγραφα μέσα από τα οποία  καταγγέλεται ζημία του δημοσίου 40 εκατομμυρίων ευρώ και επιβάρυνση 100 εκατομμυρίων ευρώ για τους ασφαλισμένους.
Επίσης υπάρχει το θέμα της μη τιμολόγησης φαρμάκων από τον κ. Κουρουμπλή το πρώτο εξάμηνο του 2015που δεν έχει διερευνηθεί.
Θύμισε δε στον πρωθυπουργό την πολιτική ευθύνη στην οποία και ο ίδιος αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Βουλή.  
Σε ερώτηση “για τον διορισμό του Φώτη Κουβέλη και αν ο ανασχηματισμός φέρνει πιο κοντά τις εκλογές”, η κ. Σπυράκη παρέπεμψε στην χθεσινή της δήλωση για τον ανασχηματισμό προσθέτοντας ότι “ειδικά για την περίπτωση του κ. Κουβέλη ισχύει ότι ήταν δίκαιο έγινε πράξη”. Πρόσθεσε ότι “τα υπόλοιπα είναι ζήτημα της κυβέρνησης, αλλά ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα”.
Ρωτήθηκε για για την άρνηση του Μάριου Σαλμά να προσυπογράψει την πρόταση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής και απάντησε ότι ο κ. Σαλμάς έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι με την ουσία της πρότασης της ΝΔ δεν έχει καμία διαφωνία.
Σε ερώτηση για τον πρόεδρο της Κομισιόν ο οποίος αποκάλεσε την FYROM Μακεδονία η κ. Σπυράκη είπε ότι “Η δήλωση του κ. Γιούνκερ δεν βοηθά. Η ονομασία της γειτονικής χώρας είναι FYROM. Ο πρόεδρος της Κομισιόν οφείλει να κινείται με βάση τα συμφωνηθέντα. Ωστόσο προκύπτει το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση σιωπά;”.
Αναφέρθηκε στο Σκοπιανό λέγοντας ότι “η άλλη πλευρά αποκλείει κάθε είδους αλλαγή στο Σύνταγμά της. Δικαιώνεται έτσι η ΝΔ που είχε θέσει από την αρχή σαν προυπόθεση για την διαπραγμάτευση την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών’. Προκύπτει το ερώτημα, είπε ακόμη, “τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση;”, και έκανε την εκτίμηση ότι υπό το βάρος της λαϊκής αντίδρασης αναζητά τρόπους να βγει απο το αδιέξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης