Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοβελώνη: Έλαβα το επίδομα ενοικίου την περίοδο που ήμουν στην κυβέρνηση – Δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα

Χρυσοβελώνη: Έλαβα το επίδομα ενοικίου την περίοδο που ήμουν στην κυβέρνηση – Δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα
Δεν το έλαβα για το σύνολο της θητείας μου αλλά για τους 6 από τους 8 μήνες που ήμουν υφυπουργός τόνισε η κα.Χρυσοβελώνη
Το επίδομα ενοικίου έλαβε την περίοδο που ήταν στο κυβερνητικό σχήμα η πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όπως η ίδια επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Μαγνησία» η κα.Χρυσοβελώνη υποστήριξε ότι πράγματι έλαβε το επίδομα για τους 6 από τους 8 μήνες που ήταν στο κυβερνητικό σχήμα, τονίζοντας ότι έκανε χρήση της διάταξης αυτής καθώς είναι κάτοικος Βόλου και δεν διαθέτει κατοικία στην Αθήνα.
Όπως είπε η πρώην υφυπουργός για ένα διάστημα έμεινε και στο ξενοδοχείο Caravel, πληρώνοντας βάσει της σύμβασης που έχει συνάψει η Βουλή με το εν λόγω ξενοδοχείο για την φιλοξενία των βουλευτών από την επαρχία.
«Είχα εξετάσει όλες τις εναλλακτικές» ανέφερε η κα.Χρυσοβελώνη, η οποία ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει ηθικό ζήτημα που να αφορά στη λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει» διευκρινίζοντας ότι μπορεί να αποδείξει οποιαδήποτε στιγμή σε οποιονδήποτε το θελήσει, ότι από τη στιγμή που μπήκε στην πολιτική η εισοδηματική της κατάσταση έχει απομειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Εν τω μεταξύ, είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του νυν υφυπουργού Υποδομών, Ν. Μαυραγάνη, ο οποίος είχε απορρίψει κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που έλαβε το επίδομα καθώς όπως είπε μένει στα δύο σπίτια που έχει στα Ιλίσια.
Όπως είπε ο κ.Μαυραγάνης, το ποσό αυτό είχε προϋπολογιστεί από την αρχή του έτους μια και έκανε χρήση αυτού η κα.Χρυσοβελώνη, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που έγινε ο ανασχηματισμός και ανέλαβε εκείνος, δεν έκανε χρήση του επιδόματος.
«Εννοείται ότι πρέπει να μπουν εισοδηματικά κριτήρια στο συγκεκριμένο επίδομα.
Εγώ δεν λέω να καταργήσουμε εντελώς τις αμοιβές για τους βουλευτές και τους υπουργούς, γιατί τότε θα μπούμε στην αριστοκρατία που μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να ασκούν λειτουργήματα.
Πρέπει όμως να μπουν οπωσδήποτε εισοδηματικά κριτήρια» υποστήριξε ο κ.Μαυραγάνης.
Σημειώνεται ότι ο ΣΚΑΪ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο από τη Διαύγεια, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Μεταφορών είχε δεσμεύσει 11.200 ευρώ από τις αρχές του 2016 για την κάλυψη δαπανών διαμονής του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 18 Ιανουαρίου του 2016, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ποσό για την κάλυψη ενοικίου εγκρίθηκε προκαταβολικά για το 2016.
Μάλιστα, στο έγγραφο δεν αναφέρεται όνομα υφυπουργού.
Κατά τη διάρκεια του 2016 πέρασαν από τη συγκεκριμένη θέση τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί των ΑΝΕΛ, και συγκεκριμένα ο Π. Σγουρίδης έως τον Φεβρουάριο, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία παρέμεινε έως τις 5 Νοεμβρίου 2016 και κατόπιν ο Νίκος Μαυραγάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης