Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς για Novartis: Το πρώτο που πρέπει να κάνει η προανακριτική είναι να δει τα όρια της – Να δοθούν απαντήσεις

Μαντάς για Novartis: Το πρώτο που πρέπει να κάνει η προανακριτική είναι να δει τα όρια της – Να δοθούν απαντήσεις
Δεν είμαστε κατήγοροι ούτε κατηγορούμενοι, είμαστε σε μια θεσμική διαδικασία είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι το πρώτο που πρέπει να κάνει η προανακριτική επιτροπή για τη Novartis είναι να δει τα όρια της, να εξετάσει τις διαδικασίες και τον χρόνο που χρειάζονται και να δοθεί μια απάντηση διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Μαντάς υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέλεξε τη δημιουργία σκανδάλου και το πότε οι αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, θα έστελναν τη δικογραφία στη Βουλή.
«Αυτά τα φαντάζονται όσοι μιλάνε για σκευωρίες» είπε ο κ.Μαντάς, ο οποίος χαρακτήρισε χυδαίο το γεγονός ότι γίνεται λόγος για συγκάλυψη άλλων ανοικτών υποθέσεων, όπως η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, το Μακεδονικό και το ελληνοτουρκικό.
«Δεν είμαστε κατήγοροι ούτε κατηγορούμενοι.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαστε σε μια θεσμική διαδικασία, στην οποία υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος με απόλυτη προσήλωση στις θεσμικές διαδικασίες. (...)
Δεν θα ήμασταν σε αυτή τη θέση αν δεν υπήρχε ο νόμος περί ευθύνης υπουργών» τόνισε ο κ.Μαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως η ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής «ήταν η μόνη διαδικασία που θα μπορούσαμε να κάνουμε».
«Δεν υπήρχε κανένας απολύτως τρόπος, εάν θέλαμε τη διερεύνηση, από τη στιγμή που έτσι επιτάσσει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης