Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Η Τουρκία προσπαθεί να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα με προκλήσεις και επιθετικότητα – Δεν θα της περάσει

Βίτσας: Η Τουρκία προσπαθεί να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα με προκλήσεις και επιθετικότητα – Δεν θα της περάσει
Έχουμε και τη διπλωματική και τη στρατιωτική δύναμη να αντιδράσουμε υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι η Τουρκία προσπαθεί να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα με προκλήσεις και επιθετικότητα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να της περάσει.
Όπως ανέφερε ο κ.Βίτσας σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η Ελλάδα έχει και τη διπλωματική και τη στρατιωτική δύναμη να αντιδράσει εάν η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια, επισημαίνοντας ότι όλη η διεθνής κοινότητα είναι απέναντι της.
«Η δική μου άποψη είναι ότι η προκλητικότητα αυτή οφείλεται σε εξωτερικά και εσωτερικά προβλήματα που έχει η Τουρκία, όχι σε σχέση με την Ελλάδα.
Η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει πολλά μέτωπα με κυρίαρχο μέλημα το κουρδικό και μέτωπο στη Συρία και θέλει να συμμετάσχει ή να πιέσει σε κάτι που δεν της ανήκει, δηλαδή στην κυπριακή ΑΟΖ.
Όπως και να το πάρει ο καθένας η Κύπρος είναι - και με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται από τη διεθνή κοινότητα - ένα κράτος.
Ένα κράτος με πρόβλημα θα πει κάποιος, να το δεχθώ.
Αλλά είναι ένα κράτος πάνω στο οποίο προσπαθούμε να βρούμε λύση.
Γι' αυτό γίνονται και οι συζητήσεις.
Κι αυτό το κράτος έχει ΑΟΖ που διεθνώς εκπροσωπείται από την Κυπριακή Δημοκρατία με πρόεδρο τον κ. Αναστασιάδη» είπε ο κ.Βίτσας τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις σημερινές του επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες θα βάλει στο τραπέζι το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.
Ερωτηθείς για το ποια θα είναι η αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση που η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια, ο κ.Βίτσας ήταν ξεκάθαρος.
«Εμείς έχουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Εκεί είναι κι ένα επίπεδο των ορίων μας και με αυτή την έννοια έχουμε και τη διπλωματική και τη στρατιωτική δύναμη να αντιδράσουμε.
Δεν θέλουμε τα πράγματα να φτάσουν σ' ένα τέτοιο σημείο αλλά γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα.
Και σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική της δύναμη είναι μια πολύ ισχυρή χώρα» τόνισε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης