Τελευταία Νέα
Πολιτική

Xατζηδάκης: Ανοιχτό να αποχωρήσουμε από την ψηφοφορία για τη προανακριτική επιτροπή για τη Novartis

Xατζηδάκης: Ανοιχτό να αποχωρήσουμε από την ψηφοφορία για τη προανακριτική επιτροπή για τη Novartis
Εάν η κυβέρνηση επιμείνει να στηθούν 10 κάλπες υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΝΔ από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis άφησε ανοιχτό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό, εάν η κυβέρνηση επιμείνει στη θέση της να στηθούν 10 κάλπες για κάθε ένα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση βάσει της δικογραφίας.
«Θα δούμε, η ΝΔ έχει τα όπλα της» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Σημειώνεται ότι η ΝΔ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ζήτησε μια ψηφοφορία με μια κάλπη για το εάν πρέπει ή δεν πρέπει να υπάρξει επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης με τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση να επισημαίνει πως η εισήγηση για τις 10 κάλπες έγινε αφού προηγούμενα ζητήθηκε η γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου.
«Η απόφαση της Διάσκεψης για δέκα κάλπες είναι δεδομένη.
Αν μέχρι την Τετάρτη ή μέσα στην Ολομέλεια προκύψουν κάποια ενδεχόμενα, όπως αυτοβούλως οι ενδιαφερόμενοι πουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, τότε ίσως μπορεί να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο, και να μην υπάρχει καμία ένσταση έτσι για το αν θα ψηφίζουν ή όχι τον εαυτό τους, ή άλλα τεχνικά ζητήματα, θα μπορούσαμε ίσως να πάμε σε μια κατ' οικονομίαν διαδικασία.
Είναι κάτι που θα το δούμε τότε. Η απόφαση μας, με αυτά τα στοιχεία που έχουμε προς ώρας είναι αυτή, οι δέκα κάλπες» επισήμανε ο κ. Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης