Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερναρδάκης για Novartis: Όλοι οι πολίτες θέλουν να μην κρυφτεί κάτω από το χαλί καμία πτυχή της υπόθεσης

Βερναρδάκης για Novartis: Όλοι οι πολίτες θέλουν να μην κρυφτεί κάτω από το χαλί καμία πτυχή της υπόθεσης
Τι αναφέρει o υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης την υπόθεση Novartis
«Όλοι οι πολίτες θέλουν να μην κρυφτεί κάτω από το χαλί καμία πτυχή αυτής της υπόθεσης» εκτιμά o υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης την υπόθεση Novartis.
Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής", χαρακτηρίζει την εν λόγω υπόθεση ως «μείζον ζήτημα διασπάθισης δημοσίου χρήματος, που βρίσκεται στη ρίζα των πολιτικών της εθνικής χρεοκοπίας» και δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για "κυνήγι μαγισσών" και χρησιμοποίηση της υπόθεσης για πολιτικές σκοπιμότητες.
Σε σχέση με την παραγραφή αδικημάτων, ο υπουργός Επικρατείας κάνει αναφορά στην εξαίρεση από τις ευεργετικές διατάξεις για όποιον το επιθυμεί, προσθέτοντας ότι αυτό «θα ήταν μία πράξη που θα λειτουργούσε πολύ θετικά τόσο για την ενίσχυση του "τεκμηρίου της αθωότητας" όσο και για την ενίσχυση της αξιοπιστίας των πολιτικών θεσμών».
Κατά τον ίδιο, «η κυβέρνηση δεν έχει παρά να αφήσει απολύτως ελεύθερη τη λειτουργία των θεσμών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», ενώ βασικός πολιτικός στόχος είναι η αλλαγή των οικονομικών και διοικητικών δομών που παρήγαγαν τη διαφθορά και το δημόσιο χρέος.
Ακόμη, ο κ. Βερναδάκης για την μετά μνημόνιο εποχή, μετά τον Αύγουστο,  αναφέρεται στα "εμβληματικά ζητήματα" και συγκεκριμένα στην σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, πλήρη επαναφορά των ΣΣΕ, ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου προστασίας απέναντι στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλαγή στον τομέα της υγείας, περαιτέρω εξορθολογισμό και δικαιότερη κατανομή της φορολογίας.
Τέλος, για το Σκοπιανό σημειώνει ότι η κυβέρνηση το διαχειρίζεται με ορθολογισμό και ρεαλισμό «ως ένα ζήτημα που πρέπει επιτέλους να επιλυθεί», ενώ εκτιμά ότι η πλειοψηφία της Βουλής θα κινηθεί θετικά όταν έρθει στο Κοινοβούλιο η πρόταση συμφωνίας με τις εγγυήσεις που θα προβλέπει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης