Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης: Δεν θα παρασυρθούμε στον ανταγωνιστικό παροξυσμό που επιχειρεί να καλλιεργήσει η Τουρκία

Αναστασιάδης: Δεν θα παρασυρθούμε στον ανταγωνιστικό παροξυσμό που επιχειρεί να καλλιεργήσει η Τουρκία
Οι προκλήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε με δηλώσεις ούτε με παληκαρισμούς είπε ο πρόεδρος της Κύπρου
Την θέση ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παρασυρθεί στον ανταγωνιστικό παροξυσμό, που επιχειρεί να καλλιεργήσει η Τουρκία διατύπωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο κ.Αναστασιάδης υποστήριξε ότι οι προκλήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε με δηλώσεις, ούτε με παλικαρισμούς, αναφέροντας ότι η Λευκωσία προβαίνει στα αναγκαία διαβήματα προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ.Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι στη συνάντησή του με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, έκανε σαφές ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι πάντοτε έτοιμη για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό υπό την προϋπόθεση ότι «θα τερματιστούν αμέσως ενέργειες, οι οποίες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο».
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κύπρου υπογράμμισε ότι αυτό που επιδιώκει η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι μια αξιοπρεπής λύση, που θα σέβεται τις ανησυχίες όλων ανεξαιρέτως των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου και θα καθιστά τη χώρα απόλυτα ανεξάρτητη, επαναλαμβάνοντας τη θέση για τερματισμό των εγγυήσεων, κατάργηση των επεμβατικών δικαιωμάτων και αποχώρηση των στρατευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης