Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την Τετάρτη (21/2) καταθέτουν στη Βουλή οι 9 «εμπλεκόμενοι» στην υπόθεση Novartis

tags :
Την Τετάρτη (21/2) καταθέτουν στη Βουλή οι 9 «εμπλεκόμενοι» στην υπόθεση Novartis
Απών μόνο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Στη Βουλή θα βρεθούν την Τετάρτη 21/2 οι εννέα εκ των 10 προτεινόμενων για παραπομπή πολιτικών αναφορικά με την υπόθεση Novartis.
Θα απουσιάζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα βρίσκεται στο εξωτερικό.
Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έχει διασφαλιστεί πλήρως και σε κάθε περίπτωση η διατήρηση της ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων, βάσει όλων όσων ορίζονται εκ του νόμου.
Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 9:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 10:00 το βράδυ με μυστική ψηφοφορία.
Σύμφωνα με την απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων θα στηθούν δέκα κάλπες, όπου μετά την συνεδρίαση θα γίνει η ψηφοφορία για κάθε ένα από τους δέκα πολιτικούς.
Στη συνεδρίαση θα μιλήσουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Σαμαράς και Πικραμμένος, καθώς και οι 7 πρώην υπουργοί, εκτός από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που θα βρίσκεται σε ταξίδι για τις υποχρεώσεις του ως Ευρωπαίος Επίτροπος.
Θα έχουν στη διάθεσή τους από 20 λεπτά ο καθένας - με κάποια ανοχή στο χρόνο - προκειμένου να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους.
Από 20 λεπτά θα έχουν στη διάθεση τους οι πολιτικοί αρχηγοί και από 15 λεπτά για την δευτερολογία τους.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της Novartis έχει προκαλέσει πολύ σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με το τελευταίο επεισόδιο να είναι η κατάθεση μήνυσης ενάντια στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Στην δήλωσή του ο κ. Σαμαράς μιλάει για σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση για πολιτικούς λόγους χρησιμοποιώντας "στημένους ψευδομάρτυρες", ενώ επιτίθεται συνολικά στην κυβέρνηση Τσίπρα και για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και για την οικονομία και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με ανακοίνωση τριών προτάσεων όπου γίνεται λόγος για θεωρία συνωμοσία, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ευχαριστεί τον κ. Σαμαρά «για τις υπερφυσικές ικανότητες που μου αποδίδει».
Επιπρόσθετα και οι υπόλοιποι προτεινόμενοι για παραπομπή πολιτικοί έχουν υποστηρίξει ότι πρόκειται για σκευωρία και προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει ένα ανύπαρκτο σκάνδαλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης