Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης:Υπάρχει αποκλιμάκωση στα Ίμια αλλά είμαστε σε εγρήγορση - Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Αμανατίδης:Υπάρχει αποκλιμάκωση στα Ίμια αλλά είμαστε σε εγρήγορση - Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο
Εφόσον η Τουρκία συνεχίσει την προκλητικότητα, μπορεί να υπάρξουν επικίνδυνα γεγονότα στο Αιγαίο είπε ο υφ. Εξωτερικών
Για αποκλιμάκωση της έντασης στα Ίμια έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σε εγρήγορση όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα.
«Η ψύχραιμη στάση της Ελλάδας ανέδειξε σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ την προκλητικότητα της Τουρκίας που δημιουργεί πολλά προβλήματα και στις δικές τους σχέσεις και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Μπορεί να υπάρξουν επικίνδυνα γεγονότα στο Αιγαίο, εφόσον υπάρχει αυτή η προκλητικότητα, για αυτό τονίζουμε την ανάγκη να υπάρξουν δίαυλοι επικοινωνίας, αύξηση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και επαγρύπνησης για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Αμανατίδης.
Όπως είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, δεν υπάρχουν  γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, τα δικαιώματά μας είναι κατοχυρωμένα από τις διεθνείς συνθήκες. «Εκτιμώ ότι η ΝΔ όσο υπάρχουν θετικές εξελίξεις στη χώρα, βλέπει να συρρικνώνεται η απήχησή της στη κοινωνία και αυτό της δημιουργεί εσωτερικές αντιθέσεις.
Για τον λόγο αυτό παίρνει θέσεις ανεύθυνες και επιζήμιες για τα εθνικά θέματα στη λογική μιας τυφλής αντιπαράθεσης» υποστήριξε ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος αναφερόμενος στο Σκοπιανό, είπε ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα παρουσιαστεί το σχέδιο συμφωνίας ως βάση για συζήτηση για αυτό γίνονται οι συνομιλίες όπως προχθές στη Βιέννη και σήμερα στη Σόφια μεταξύ των κ.κ. Κοτζιά και Dimitrov.
«Η συμφωνία, εφόσον γίνει, θα είναι αμοιβαία επωφελής και εθνικά χρήσιμη για την Ελλάδα, φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δυο πλευρές» υπογράμμισε ο κ.Αμανατίδης, επισημαίνοντας ότι σε ό,τι αφορά την ονομασία αυτή θα είναι σύνθετη για όλες τις χρήσεις και βέβαια με απαλοιφή του αλυτρωτισμού είτε στο Σύνταγμα, είτε οπουδήποτε αλλού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης